Tarihte bugün (22 Nisan) neler yaşandı?

Tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler oldu? 22 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (22 Nisan) neler yaşandı?
21 Nisan 2017 Cuma 21:15

Tarihte bugün 22 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye'de Dünya'da yaşanan olaylardan bazıları şöyle sıralandı:  İtilaf Devletleri 1920 yılında Osmanlı hükümetini Paris'te toplanacak barış konferansına davet etti, 1924 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü kuruldu, 1970 yılında Dünya Günü ilk kez kutlandı...

22 Nisan'da doğan önemli kişilerden bazıları:

- Sovyetler Birliği'nin kurucusu Vladimir İlyiç Lenin, 1870 yılında Rusya İmparatorluğu'nda doğdu.

- Oyuncu Fikret Kuşkan, 1965 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Kuşkan, Bıçak Sırtı, Hanımın Çiftliği, Kurtlar Vadisi Pusu dizilerinde rol aldı.

22 Nisan'da ölen önemli isimlerden bazıları:

- Türkiye'nin ilk güzellik kraliçesi Feriha Tevfik, 81 yaşında yani 1991 yılında beyin kanamasından hayatını kaybetmiştir.

- Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in eşi  Berin Menderes, 1994 yılında Ankara'da hayatını kaybetti.

- 37. ABD başkanı Richard Nixon, 1994 yılında beyin kanaması nedeniyle öldü. Nixon, eşinin yanına gömüldü.

21 Nisan'da yaşanan tarihi olayları öğrenmek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.