Tarihte bugün (2 Nisan) neler yaşandı?

Tarihte bugün 2 Nisan'da neler yaşandı? Bugün Türkiye'de ve Dünya'da neler oldu? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. 2 Nisan'da doğanlar, ölenler ve yaşanan önemli olayların listesine kamusaati.com'dan ulaşabilirsiniz...

Tarihte bugün (2 Nisan) neler yaşandı?
01 Nisan 2017 Cumartesi 21:48

Tarihte bugün yani 2 Nisan'da neler oldu, neler yaşandı? İşte tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylardan bazıları, 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u kuşatma harekâtına başladı, 1971 yılında I. Dünya Savaşı'na ABD fiilen girdi,  TÜSİAD 1971 yılında kuruldu, bir dönemin en çok izlenen  Dallas dizisi, 1978 yılında ABD televizyonunda yayınlanmaya başladı...

Tarihte bugün doğan önemli isimlerden bazıları:

1840 - Ünlü yazar Emila Zola, Fransa'nın Paris şehrinde doğdu. Natüralizm'in öncülerinden olan Emile Zola, “Nana”, “Germinal” ve “Meyhane” adlı romanları yazmıştır.

1889 - Türk yazar ve gazeteci Peyami Safa, İstanbul Gedikpaşa'da doğmuştur. Safa, okullarda okutulan Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Fatih-Harbiye romanlarının yazarıdır.

1979 - Türk dizi ve sinema oyuncusu olan Aslı Tandoğan, Ankara'da doğmuştur.Tandoğan, Dudaktan Kalbe,Kapalıçarşı, Behzat Ç, Leyla ile Mecnun, Muhteşem Yüzyıl Kösem dizilerinde oynadı.

1979 - Şarkıcı Bengü Erden, İzmir'de doğdu.

Tarihte bugün ölen önemli isimlerden bazıları:

1872 - ABD'li portre ressamı ve mucit Samuel Morse, hayatını kaybetti. 

1891 - Osmanlı Sadrazamı Ahmed Vefik Paşa, öldü. Ahmed Vefik Paşa Rumelihisarı’ndaki Kayalar Mezarlığı’na defnedildi.

1948 - Türk yazar ve şair Sabahattin Ali, Kırklareli'nde hayatını kaybetti.Ali, Kürk Mantolu Madonna, İçimizdeki Şeytan, Kuyucaklı Yusuf'un yazarıdır.

2012 - son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin’in ve son halife Abdülmecit’in torunu Fatma Neslişah Osmanoğlu öldü. 

2 Nisan tarihlerinde neler yaşandı? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.