Tarihte bugün (14 Nisan) neler oldu?

Tarihte bugün neler yaşandı? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Bugün neler yaşandı? 14 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (14 Nisan) neler oldu?
14 Nisan 2017 Cuma 09:04

Tarihte bugün 14 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye'de ve Dünya'da önemli olaylar yaşandı. 14 Nisan 1865 yılında  ABD Başkanı Abraham Lincoln'e John Wilkes Booth tarafından suikast yapıldı. Lincoln, 15 Nisan'da yani ertesi gün hayatını kaybetti.

14 Nisan 1912 yılında dönemin en büyük yolcu gemisi RMS Titanic gece yarısından önce bir buzdağı ile çarpıştı ve batmaya başladı.

2010 yılında Çin 'in Çinghay eyaletinde 7.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Depremde en az 2 bin 698 kişi hayatını kaybederken 12 bin kişide yaralandı.

14 Nisan'da yani bugün doğan önemli isimlerin arasında İbn Rüşt,  Emre Altuğ,  Kerem Tunçeri yer aldı. Felsefeci ve hekim olan İbn Rüşt, 1126 yılında Endülüs'te doğdu. İn Rüşt, bilim,felsefe, tıp alanlarında çok sayıda esere imza atmıştır. Şarkıcı ve oyuncu olan Emre Altuğ da, 1970 yılında İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde dünyaya gelmiştir. Türkiye Basketbol 1. Ligi takımlarından Acıbadem Üniversitesi forması giyen profesyonel basketbolcu Kerem Tunçeri ise 14 Nisan 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur.

Bugün hayatını kaybeden önemli isimler ise şöyle sıralandı:

- Türk absürt mizahın öncüsü olan Suavi Süalp, 1981 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle İstanbul'da öldü.

- İtalyan futbolcu Piermario Morosini, 14 Nisan 2012 tarihinde oynanan Pescara - Livorno maçında sahada aniden geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.