Taklit ve tağşiş yapan 229 firma açıklandı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 229 firmanın isimleri açıkladı. İşte taklit ve tağşiş yapan 229 firmanın listesi...

Taklit ve tağşiş yapan 229 firma açıklandı!
01 Eylül 2016 Perşembe 11:56

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaların isimleri kesinleşti. Bakanlık et ve süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içeceğin bulunduğu taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürünü listesi bakanlığın resmi internet adresinden açıkladı. Listede taklit ve tağşiş yapan firmaları 'değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarası' kriterlerine göre yayımladı. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun'unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır.

Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Taklit ve tağşiş yapılan 229 firmanın listesi için tıklayınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.