"Skyfall" filminin çekildiği Varda Köprüsüne özel posta pulu

PTT Genel Müdürlüğü, "James Bond" filminin önceki serisi "Skyfall"un aksiyon sahnelerinin çekildiği Varda Köprüsü'nün fotoğrafının yer aldığı özel posta pulundan 50 bin adet çıkarttı.

"Skyfall" filminin çekildiği Varda Köprüsüne özel posta pulu
13 Mart 2016 Pazar 12:48

PTT Genel Müdürlüğü, 2016 Pul Emisyon Programında yer alan "Tarihi Köprüler" konulu anma pulunda, James Bond film serisi olan Skyfall'un aksiyon sahnelerinin çekiminde yer alan Adana'nın merkez Karaisalı ilçesinden geçen tarihi Varda Köprüsü de yer aldı.

PTT Adana Başmüdürü Mehmet Kani Gümüşoğlu tarafından yapılan açıklamada, Varda köprüsüne basılan özel pulların 50 bin adet olduğunu belirterek, "Pul dünyayı dolaşır, üretildiği ülkede ne olduğunu tüm coğrafyalara gösterir. Varda Köprüsü'nün de böyle bir tanıtımda yer alması gurur verici" dedi.



Adana Filatelistler Derneği Başkanı Bülent Candemir de filatelistlerin özel pullarla bir hikaye anlatan seriler oluşturmayı amaçladıklarını ve "Tarihi Köprüler" serisinin de bu açıdan çok önemli olduğuna işaret eden Candemir, "Adana'nın en önemli değerlerinden Varda Köprüsü'nün bu seride yer alması hepimizi heyecanlandırdı ve mutlu etti" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.