Savcılık harekete geçti. Kimlik bilgilerinin sızdırılması iddiasına soruşturma başlatıldı

50 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlik bilgilerinin internete sızdırılması ile ilgili ortaya çıkan gündem sonrasında savcılık harekete geçti. 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili savcılık soruşturma başlattı.

Savcılık harekete geçti. Kimlik bilgilerinin sızdırılması iddiasına soruşturma başlatıldı
06 Nisan 2016 Çarşamba 11:06

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 50 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin sızdırılması ile ilgili ortaya çıkan konuyla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti 50 milypn vatandaşın kişisel bilgilerini içerdiği bilgilerin internete sızmasıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı haberi doğru değil. Bu olayın güncel değeri yok" demişti. Yıldırım "Bu haber çok eski bir haber. 2010 yılında da böyle bir iddia ortaya atılmıştı. Şimdi bu, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor, yeni bir haber gibi servis yapılıyor. Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok. Bu, bildiğimiz bir konudur, geçmişte yaşanmış bir hadisedir" diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.