Sağlık SEN Başkanı Metin Memiş: "Bu darbe girişimi kadar hiçbir aşağılık darbe olmamıştır"

Sağlık SEN Genel Başkanı Metin Memiş, Balıkesir'e düzenlenen Demokrasi Mitingi'ne katıldı. Burada konuşma yapan Memiş, Türk Milletinin darbecilere karşı büyük bir destan yazdığını dile getirdi.

Sağlık SEN Başkanı Metin Memiş: "Bu darbe girişimi kadar hiçbir aşağılık darbe olmamıştır"
09 Ağustos 2016 Salı 15:30

Sağlık ve Sosyal Çalışan Sendikası Genel Başkanı Metin Memiş, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasın meydanlarda demokrasi nöbeti tutan milletin kardeşlik duruşu sergilediğini ifade etti. Balıkesir'e ziyaretinde Demokrasi nöbetinde bulunan vatandaşa konuşan Genel Başkan Metin Memiş, milletin duruşunun taktir edilecek bir durum olduğunu sözlerine ekledi. 

Balıkesir Şubesi tarafından düzenlenen Demokrasi Nöbetinde konuşan Metin Memiş, Asım'ın neslinin burada olduğunu belirterek,  "İstiklal Marşımızın şairi Merhum Mehmet Akif Ersoy ‘Asım'ın nesli’ diyor ya, işte o nesil çiğnetmedi vatanını, çiğnetmeyecek. Asım'ın nesli burada. Teyzelerimiz, amcalarımız, bacılarımız burada. Bugün burada darbecilere ve onların tasmasını tutanlara karşı kardeşlik var, birlik var. Bugün burada kurtuluş mücadelesinin heyecanı var. Bugün burada bir demokrasi nöbeti var" dedi. 

Bu darbe girişimi kadar hiçbir aşağılık darbe olmamıştır.​

15 Temmuz Darbe girişimine karşı koyan milletin destan yazdığını belirten Memiş, "Daha Cumhurbaşkanımız talimat vermeden, darbe kalkışması var denildiği an itibari ile Memur-Sen ailesi olarak, 1 Milyon üyemizi meydanlara çağırdık. Daha istenmeden biz meydanlara indik. Hiçbir darbe doğru değildir. Bütün darbeler aşağılıktır. Ancak bu darbe girişimi kadar hiçbir aşağılık darbe olmamıştır. Bu kadar şerefsizce, namussuzca, haysiyetsizce bir darbe daha yaşanmamıştır. Milletin üzerine silahları doğrultarak, silahsız insanlara ateş eden bir silahlı kuvvetler olmamıştır. Bu ülkenin, bu milletin evine helikopterle ateş açan alçaklar hiçbir zaman olmamıştır. Bu ülkenin Meclisi'ne bomba atan hiçbir şerefsiz haysiyet bugüne kadar olmamıştır. Lanetliyorum onları. Onları destekleyen, onları bu işin içine iten ipi başkalarının elinde olan Pensilvanya'daki köpeği de lanetliyorum, halâ onlara sempati duyanları da lanetliyorum" şeklinde konuştu. 

 



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.