Sağlık Bakanlığından istirahat raporu duyurusu

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi araclığı ile kendi bünyelerinde istihdam eden personelleri ilgilendiren istirahat raporu genelgesi yayınlandı.

Sağlık Bakanlığından istirahat raporu duyurusu
22 Temmuz 2016 Cuma 22:06

Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine karşı yapılan operasyonlar devam ederken pek çok kurum ve bakanlık kendi bünyelerinde istihdam eden memurlara bazı uyarı mesajları göndermektedir. Şuana kadar uyarılara uymayan ve FETÖ/PDY terör örgütlerine üyeliği tespit edilen binlerce kişi tutuklanmış ya da meslekten ihraç edilmiştir. Soruşturmalar ve gözaltılar devam ederken Sağlık Bakanlığı da resmi internet sitesi aracılığı ile kendi bünyelerinde istihdam eden personellere genelge yayınladı.

Rapor Alma Sistemi Değişti!

Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan habere göre istirahat raporlarının değiştiği bildirildi. Peki neden değişti. Fethullahçı Terör Örgütü üyelerine karşı yapılan operasyonlar kapsamında üyeliklerinin tespit edilmemesi ve kimliklerinin gizlenmesi için tespit edilen bazı kişilerin rapor alarak istihdam ettiklere görev yerlerine gelmediği öğrenilmiştir. Bu durumun tekrar yaşanmaması ve ülkeyi bölmeye çalışan Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği bulunan kişilerin kolay tutuklanabilmesi için istirahat raporunda düzenlemeye gidildi. Buna göre;

İstirahat raporu alak isteyen kişiler için e-Rapor adı verilen sistem geliştirildi ve sağlık personelleri artık buradan kolayca istirahat raporu alacak ancak rapor onaylanmadan önce mutlaka belirtilen bölgede ki başhekime kontrole gidecek. Başhekimin kontrolünden sonra ilgili kişinin durumunun çalışmaya elverişli olmadığı gözlenirse rapor verilecek ancak uygun görülmezse rapor verilmeyecek. Bu genelgeye uymayarak rapor almaya çalışanlar hakkında FETÖ soruşturması başlatılabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.