OHAL uzayacak mı? Başbakan Yıldırım'dan OHAL açıklaması

Başabakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. FETÖ ve diğer terör örgütlerine yönelik Türkiye'de devam eden OHAL'in uzatılması ile ilgili konuştu. Peki OHAL 3 ay daha uzayacak mı? İşte detaylar.

OHAL uzayacak mı? Başbakan Yıldırım'dan OHAL açıklaması
03 Ocak 2017 Salı 14:50

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım, Türkiye'de devam eden Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının devam edip etmeyeceği ile ilgili konuştu.  Peki OHAL 3 ay daha uzayacak mı? İşte merak edilenler. 

OHAL'in uzatılmasını görüşeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, "OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını Meclis'te bu hafta görüşeceğiz."dedi.

OHAL Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırıldı

AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, OHAL'in uzatılmasını açıkladı.

Bir gazetecinin, "'OHAL'in 3 ay uzatılmasına yönelik bir kararı da Meclisimiz görüşecek' dediniz. OHAL'in uzatılması Bakanlar Kurulunda mı kararlaştırıldı?" şeklindeki sorusu üzerine Yıldırım, "Gayet tabii, usul neyse önceki gibi, aynı şekilde." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Referanduma OHAL şartları altında mı girilecek?" sorusuna, "Onunla alakası yok. Referandum tarihi vermedik. Bakalım Meclisi görelim önce." karşılığını verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den OHAL desteği 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ, PKK ve diğer terör örgütlerine yönelik temizliğin tamamen bitmesi için OHAL'in uzatılması desteği verdiklerini belirtmişti. 

ABD PYD'ye destek veriyor

Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili konuşan Yıldırım, ABD'nin PYD terör örgütüne yarım ettiğini söyledi. Yıldırım, "Bin 270 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi. Dünya lafını yapıyor, mücadeleyi yapan Türkiye. Amerika'nın da bir halt yaptığı yok. Laftan başka birşey yok. Yaptıkları var. PYD'yle silah veriyorlar. Bu dostluğa sığmaz. Yeni yönetimden beklentimiz bu kepazeliğe son versin. Bu Obama yönetiminin marifeti. Terör örgütünü kullanarak, terör örgütüyle mücadele edilir mi? böyle bir devlet anlayışı olabilir mi? Gün dostun düşmanın ortaya çıkma günüdür. Biz yıllardır ABD'yle NATO'da birlikteyiz." dedi. 

Dilimde Tüy Bitti

CHP lideri Kılıçdaroğlunun rejim değişiyor sözlerine cevap veren Yıldırım, "CHP 'rejim değişikliği' olduğu yönünde ısrar edip durdu. Ben Kılıçdaroğlu'na 'bu sistem değişikliği' dedim, dilimde tüy bitti. Artık demiyorum. Kılıçdaroğlu'nun haklı olduğuna karar verdim. Vesayet rejimini değiştiriyoruz, bu rejimi AK Parti değiştiriyor. Vesayet, darbe alışkanlığından gelir." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.