Memurlara müjdeli haber !

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapan torba tasarısının birinci bölümü kabul edildi. Tasarıda memura, esnafa, çiftçiye ve polise yönelik destekler yer alıyor. Özellikle memura yarı zamanlı çalışma fırsatı ve doğum yapan memur kadınlara destekler dikkat çekiyor.

Memurlara müjdeli haber !
28 Ocak 2016 Perşembe 09:46

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik yapan torba tasarısının birini bölümü kabul edildi. Kabul edilen tasarının birinci bölümünde, ilk defa iş kuran girişimcilere, memura, çiftçiye ve polise yönelik destekler ön plana çıkıyor.

Memurlara Destek 

Kabul edilen torba yasanın birinci bölümünde en dikkat çeken memura yönelik destekler. Torba yasada özellikle doğum yapan memur kadınların analık izinleri sonrasında çalışma saatleri kademe kademe artıyor. Doğum yapan memur kadınlar,  birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay ve sonraki doğumlarda 6 ay, günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilecekler. Bu süre zarfında süt izni verilmeyecek ve mali sosyal haklarda herhangi bir kesinti yaşanmayacak. 

Doğum yapan kadının bebeği engelli olursa, 12 ay yarı zamanlı çalışabilecek. 

Çocuğu olan memur anne ve babalar,  çocuğun ilköğretim çağının başladığı tarihten itibaren, sonraki zamanlarda her ayda normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilecek. Yarı zamanlı çalışmalarda,  mali ve sosyal yardımlara ilişkin ödemelerin yarısı ödenecek. Fiili çalışmaya bağlı ödemeler aynen devam edecek. Bu zamanda derece yükselmeleri, fiili hizmet süreleri ve prim ödeme gün sayıları yarım olarak hesaplanacak. 

Esnafa destek

Ticari kazancı basit usuldeki mükelleflerin sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlarının 8 bin lirasına kadar olan kısmı üzerinden gelir vergisi alınmayacak. 8 bin TL’lik yıllık indirim tutarı, her yıl günün ekonomik koşullarına uygun olarak yeniden belirlenecek. 25 yaşını doldurmayan öğrencilerden pasaport harcı istenmeyecek.

Güvenlik birimlerine destek

Emniyet hizmetleri tazminat oranları yüzde 25 oranında artırılacak. Emniyet hizmetleri sınıfına dahil personelden yükseköğrenimli olanların ek göstergeleri de yükseltilecek. Uzman erbaşlar ile uzman jandarmaların ek göstergelerinde değişiklik yapıldı. Buna göre Uzman erbaş ve uzman jandarmaların ek göstergeleri 2 bin 200 TL'den 3 bin TL'ye çıkarılacak. Ayrıca, uzman erbaşlara birinci dereceye yükselmeleri ve kamuya geçebilmeleri için 7 yıl çalışma şarkı getirildi.

Torba yasanın birinci bölümünde çiftçilerde unutulmadı. Çiftçiler gübre ve yem alımlarında Katma Değer Vergisi (KDV) ödemeyecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fk - 8 yıl önce
len oglum okullarda sürünecek duruma geldik...emekli olamamıyoruz...inekliğin geregi yok verin şu 3600 sizde işinize bakın bizde....
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bence önemli kazanımlar.
Avatar
kazım dönmez - 8 yıl önce
Bize bi şey yok ama olanlara hayırlı olsun
Avatar
öğretmen yasin - 8 yıl önce
Polislerin 2200 ek göstergesi 3000 oluyor da öğretmenin 3000 ek göstergesi bi türlü 3600 olmaz
Avatar
baba - 8 yıl önce
Öğretmenlere bir şey yoh galiba.. garibanlık işte..
Avatar
hüsamettin hoca - 8 yıl önce
biz öğretmenler ne zaman 3600 alacağız. Alana kadar emekli olmuyorum. Ahan da buraya yazıyorum
Avatar
Naci Hoca - 8 yıl önce
Öğretmenim gurur duyuyorum... 3600 hakkımız diyorum.... Müjdeden yararlanan memuları da kutluyorum