Memur alımı tamamen değişiyor

FETÖ ile mücadele kapsamında memur alımı tamamen değişime uğrayacak. Sistemde açıklıkları kapatmak için personel alımı, statü, ücret, çok başlı yönetim başta olmak üzere yeni adımlar atılacak.

Memur alımı tamamen değişiyor
19 Ekim 2016 Çarşamba 09:38

Kamuya memur alımı tamamen değişime uğrayacak. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında personel alımı, statü, ücret, çok başlı yönetim başta olmak üzere sistemdeki açığı kapatmak için yeni adımlar atılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun "A'dan Z'ye kamu çalışanı statülerinin yeniden şekilleneceğini" açıklamasının ardından kamuda FETÖ'den arındırılmış şekilde "temiz kâğıdıyla memuriyet" döneminin başlatılması planlanıyor. Bu dönemde belediye personeli alımında da merkezi sınav ve güvenlik soruşturması zorunlu hale getirilirken alımlarda "liyakat-sadakat" ön koşul olacak

Memur alımlarında güvenlik soruşturmaları sıkı tutulurken belediyelere FETÖ'nün sızmaması için bazı kısıtlamalar getirilecek.

Yeni dönemde, FETÖ örneğinde olduğu gibi ülkeye ihanet eden memurlar için OHAL düzenlemelerine ihtiyaç duyulmadan gerekli görüldüğünde işine son verilecek düzenlemeler yapılacak.

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.