Mehmet Uçum: Milli Seferberlik çağrısı, milli bir davranış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, katıldığı bir televizyon programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Seferberlik çağrısının milli bir davranış olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Mehmet Uçum: Milli Seferberlik çağrısı, milli bir davranış
15 Aralık 2016 Perşembe 08:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 32. Muhtarlar Toplantısında, ' Milli Seferberlik ilan ediyorum' açıklamasından sonra, ülkenin gündemi seferberlik oldu. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, televizyon programında açıklamalarda bulundu. Milli Seferberlik çağrısının bir milli davranış olduğunu ifade eden Uçum, kafa karışıklıklarına açıklık getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı milli seferberlik çağrısının milli bir davranış olduğunu ifade eden Mehmet Uçum, "Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı milli seferberlik çağrısı hukuken bir çağrı değil. Anayasa'da bir seferberlik kanunumuz var. Bu kanuna göre Cumhurbaşkanı başkanlığında bakanlar kurulu toplanır, eğer koşulları varsa ülkenin tamamında ya da bir kısmında seferberlik ilan edilir. Tartışmayı bu bağlamda görmek doğru değil. Milli bir davranış olarak değerlendirmek lazım. Yanlış bir algı oluşturuluyor. Buna dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğüm için bu açıklamayı yapma gereksinimi duydum." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.