Kızı yürüyebilsin diye elleriyle düzenek yapan baba

Antalya’da alüminyum doğrama ustası 39 yaşındaki Ali İhsan Yıldırım, 150 liraya mal ettiği düzenekle 3 yaşındaki kızı Özge'ye yürümeyi öğretiyor.

Kızı yürüyebilsin diye elleriyle düzenek yapan baba
05 Mayıs 2017 Cuma 20:21

Antalya’nın Kepez İlçesinde alüminyum doğrama ustası Ali İhsan Yıldırım ve eşi 35 yaşındaki İlknur Yıldırım’ın ‘Özge’ adını verdikleri bebekleri, 1 Ocak 2014 tarihinde 6.5 aylık olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde dünyaya geldi. Prematüre bebek, yeterli kuvöz olmadığı için bir özel hastaneye sevk edildi.

13 günlükken sol bacağı kesildi

Sevk edildiği hastanede damar yolu henüz iyi olmadığı için bebeğe iğne yapmak amacıyla sol dizinin altına kateter takıldı. Bu işlemden sonra kuvözde kalırken sol bacağında morarma görülen ve kangren teşhisiyle tekrar doğduğu hastaneye yönlendirilen minik Özge’nin 13 günlükken sol bacağı, dizinin altında kesildi.

Yanlış iğne yapıldı

Baba Ali İhsan Yıldırım, Özge’nin yanlış iğne nedeniyle bacağının kesildiğini iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı. Bu sırada hastanedeki görevlilerle tartışan Yıldırım, stajyer hekimi tartakladığı gerekçesiyle 1 ay cezaevinde kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra hukuk mücadelesine devam eden Yıldırım, “Özge’nin yanlış iğne nedeniyle bacağının kesildiğini tespit ettik. Fakat ‘Genetik hastalığı vardı’ diyerek bizi kandırmaya çalıştılar. Yaptırdığımız tahlillerde de genetik bir hastalığımız olmadığı ortaya çıktı’ dedi.

Baba Ali İhsan Yıldırım, hukuk mücadelesinden sonuç alamadı

Savcılık suç unsuru görmediği için dava açamadığını aktaran Yıldırım, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlardan net cevap alamadığını söyledi. Ali İhsan Yıldırım, “Çocuğumuz sağlıklı dünyaya geldi ama kuvözde kalması gerekiyordu. Hastanede kuvöz yoktu, devlet kendi hastanesine kuvöz alamıyor mu? Sonra başka bir özel hastaneye gönderildi. Çocuğum resmen satıldı ve satıldığı yerde bacağı katledildi. Hukuka gittik, hukuk suçluları korudu. Kısacası satıldı, katledildi ve örtbas edildi’ diye konuştu.

Fizik tedavi merkezlerine yeterli parası olmayan baba Yıldırım, 150 TL'ye maliyetle alüminyum ve ipten bir düzenek yaptı

Baba Yıldırım, uzun bir ip marifetiyle Özge’yi bu düzeneğe bağlıyor. Önce kızının elini tutarak yürüten Yıldırım, daha sonra karşısına geçerek Özge’nin kendisine doğru gelmesini istiyor. Baba Yıldırım, uzun bir ip marifetiyle Özge’yi bu düzeneğe bağlıyor.

Her akşam işten gelen babasıyla 2 saat bu düzenekle yürüyen Özge, tek bacağıyla ayakta durarak etrafında da dönebiliyor. Baba Yıldırım, Özge’nin bu sistem sayesinde adım atmayı başardığını belirterek, “Kızım düşmediğini görünce mutluluktan havaya uçuyor’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı

Özge Yıldırım’ın durumunun gündeme gelmesi üzerine, yurt genelinde yüzlerce kişi aileyi arayarak yardım sözü verdi. Birçok kişi Özge’nin tedavi masraflarını karşılamayı taahhüt etti. Özge Yıldırım’ın durumundan haberdar olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Yıldırım ailesini arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu ve her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.