Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi neredeydi? AKP'li Yazıcı açıkladı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi neredeydi? AK Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı o gece yaşananları açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi neredeydi? AKP'li Yazıcı açıkladı
02 Nisan 2017 Pazar 17:13

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe gecesinde nerede olduğuna yönelik AK Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi neredeydi?” sorusuna CHP'lilerden “Bunun cevabını en iyi Hayati Yazıcı biliyor” cevabı gelmişti. Habertürk'e konuşan Yazıcı, darbe girişimi gecesine dair şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi neredeydi?”

"O gece için şahitliğim sınırlı. Ankara’dan aynı uçağa bin­dik. 21.50 uçağıyla Atatürk Havalimanı’na geldik. 22.45’te iniş oldu. Uçak inişe geçtiği sırada danışmanı yanımıza gelip İstanbul Boğaz köprülerinde tanklar olduğunu söyledi. Önce terör saldırısı zannettik. Sonra telefonlarımızı açınca Ankara’da da jetlerin uçtu­ğunu öğrendik ve darbe olduğunu anladık. “Nasıl olur?” dedik.

Şaşkına döndük

Bir anda haber gelince şaşkına döndük. Kim, kiminle, ne konuştu, ne söyledi; sağlıklı hatırlamak mümkün değil. Alana indiğimizde Ankara’ya dönmeye karar verdim. Çünkü mer­kez Ankara idi. 23.00 uçağı için bileti aldım ancak kalkışlar iptal edildi. Hemen Başbakan’ımızla irtibata geçtim. Ardından Cumhurbaşkanı’mızı aradım ancak iletişim sağlayamadım.

En doğru hareketin il başkanlığımıza geçmek olduğunu düşün­düm. Alana indiğimizde telefon görüşmeleri yaptım. O sırada Sayın Kılıçdaroğlu’nu sordum, hemen gittiğini söylediler. Biz de değişik yollardan dolaşarak il başkanlığımıza ulaştık. Son­rasında Cumhurbaşkanı’mız geldiği için havaalanına geçtim."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.