Kandil Simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi

Bugün Kadir Gecesi idrak edilecek. İslam aleminin en önemli günlerinden biri olan ve ibadetlerin katlanacağı Kadir Gecesi için kandil simidi yapmak isteyenler olabilir. Kandil simidi nasıl yapılır? İşte en güzel kandil simidi tarifi...

Kandil Simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi
21 Haziran 2017 Çarşamba 12:31

Kadir Gecesi, 21 Haziran Çarşamba günü yani bugün idrak edilecek. Duaların ve ibadetlerin katlanacağı bu mübarek gecede, kandil simidi yapmak isteyenler için kandil simidi tarifini ve yapılışı hazırladık. İşte kandil simidi tarifi ve yapılışı…

Kandil Simidi nasıl yapılır?

Malzemeler:

125 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin

2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı mahlep

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (3-4 su bardağı kadar)

Üzeri için

2 tane yumurtanın akı

Susam ya da çörek otu

Yapılışı:

İlk önce oda sıcaklığında bekletilen yumurtaların beyaz ve sarı kısımlarını ayırın. Bir kap alın ve unu ekleyip ortasını çukur açın. İlk önce margarini, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yoğurduğunuz hamur az sertlikte yani kulak memesi kıvamında olmalı. 

Hazırlanan hamurdan parçalar ayırıp hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.