İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne Saffet Köse atandı - Prof. Dr. Saffet Köse kimdir?

7 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete'de İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Saffet Köse atandığı açıklandı. Saffet Köse kimdir?

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne Saffet Köse atandı - Prof. Dr. Saffet Köse kimdir?
07 Nisan 2018 Cumartesi 11:50

7 Nisan 2018 tarihli ve 30384 sayılı Resmi Gazete yayımlanması ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan ismin Prof. Dr. Saffet Köse olduğu öğrenildi. Yayımlanan atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alındı. 

Günlük Gazete'de yayımlanan açıklama şöyle:

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından, Prof. Dr. Saffet KÖSE atanmıştır.

Saffet Köse kimdir?

1964 Balıkesir doğumlu olan Köse, Balıkesir İHL ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. Yüksek lisansını ve doktorasını da aynı üniversitede yapmıştır. 

1986-1992 yılları arasında Türkiye Diyanet Vakfına bağlı İslam Araştırmaları Merkezinde (İSAM) çalıştı. 1992 yılından itibaren Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Köse, ilmi araştırmalarda bulunmak amacıyla Ocak-Haziran 1994 tarihleri arasında Mısır’a gitti.

18 Mart 1996 tarihinde yardımcı doçent, 1997 yılında doçent, 27 Mart 2003’te de Profesör oldu.

1999-2002 öğretim yıllarında Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde üç yıl süreli olarak dekan yardımcısı ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Buradaki çalışmaları sebebiyle Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim şurasınca Faxr-ı Ferman’la ödüllendirildi. Halen SÜ İlahiyat Fakültesi’nde İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Saffet Köse, üniversite senatosunda 2003-2006 yıllıarı arasında Fakülte temsilcisi olarak bulunmuştur.

İmkansız gençleri evlendirmek amacıyla kurulan ve bu güne kadar yüzlerce gencin evlendirildiği “Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı” mütevelli heyeti başkanlığı görevini sürdürmekte, İlahiyat Fakültesi Vakfının kurucuları arasında yer almakta ve halen bu vakıfta üyeliği devam etmektedir. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.