İzmir'de sela okuyan müezzine saldırı

15 Temmuz gecesinde FETÖ'ye mensup askerler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Diyanet tarafından tüm camilerde birlik ve beraberlik anlamı taşıyan sela okunmasına çağrısı yapıldı. İzmir Narlıdere'de bir camiden sela okuyan müzezzine bazı vatandaşlar saldırdı. Gözü dönen vatandaşlar müezzin Mehmet Kuzgun'u darp etti.

İzmir'de sela okuyan müezzine saldırı
18 Temmuz 2016 Pazartesi 10:26

FETÖ'cü askerlerin 15 Temmuz 2016 akşamı hükümete yönelik darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Darbeci askerlerin darbe yapmasını engellemek için Tüm Türkiye'de halk sokağa döküldü. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, illerde bulunan camilerde milleti meydanlara çağırmak ve darbeye karşı tek yürek olmak için sela okunacağı ve talimatın verildiğini ifade etmişti. İzmir, Narlıdere'de bulunan Narlıdere Yalvaç Cami'sinde selâ okuyan müezzine bir grup saldırdı. Saldırıya uğrayan Müezzin Mehmet Kuzgun yaşadıklarını cami imamı Nusret Cengiz bir bir anlattı.

Cami İmamı Nusret Cengiz: Sela uygulaması şanlı tarihimizde vardır

Cami İmamı Nusret Cengiz, cami müezzininin Diyanet İşlerinden gelen emir ile selayı okuduğu, selayı okuduktan sonra bir grup kişinin camiye gelerek, müezzin Mehmet Kuzgun'un darp ettiği ve caminin camlarını kırdıktan sonra olay yerinden kaçtığını ifade etti. Selâ uygulamasının İzmir'in Yunan İşgali Sıraasında da uygulandığını ifade eden camii imamı Nusret Cengiz; "İzmir'in Yunan işgaline uğraması sırasında, Yunan orduları işgal etmeye başladığında, bütün minarelerden selalarla millet uyandırılmış ve birlik beraberlik, direniş çağrısı yapılmıştır. Yine aynı zamanda Çanakkale savaşında tabyalarımızdan sela sesleri duyularak millet uyandırılmış ve kurtuluş savaşında büyük bir önem olarak ortaya çıkmıştır. Aynı şekilde milletimize ve devletimize hıyanet içerisinde bulunan hainlerin bu saldırısına karşı da Diyanet İşleri Başkanlığımız bu uygulamayı devreye sokmuştur. Bizlere gece yarısı gelen mesaj ile bizde bu emri yerine getirmeye çalıştık. Haliyle müezzin arkadaşımız saat 01.30 sıralarında selayı vermek üzere camiye geliyor. Selayı verdikten sonra bu alçakça duruma maruz kalıyor. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, 29 yıllık meslek hayatımda ilk defa karşılaştım böyle bir olayla. Bunun siyasi bir tarafı yoktur. Bu tamamen devlet millet meselesidir. Darbenin ne demek olduğunu bilmeyen gözü dönmüş eşkıyalar mı desem, alçaklar mı desem, vatan hainleri mi desem yani kelimelere sığdıramıyorum. Allah hidayet versin böyle kimselere. Biran önce bu kişilerin bulunup cezalarını çekmesini diliyorum. Buraya gelen gençlerin beyinlerinin yıkanmış sulanmış olduğunu tahmin ediyorum, yoksa böyle bir saldırıda bulunmazlardı. Allah bir daha bizlere böle günler göstermesin" dedi.

Camiye gelip selâ okuyan müezzine saldıran saldırganlar olay yerinden kaçarken, müezzin Mehmet Kuzgun, darp raporu aldı. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melissa - 8 yıl önce
Pislik insanlar, sela okuyan yasli adamdan ne istediniz? Polis tarafindan derhal bulunmasini istiyorum bu itlerin ve medyadan kimliklerini ögrenmek istiyorum!!
Avatar
Bedri - 8 yıl önce
Ceza veremiyorsunuzki yanında kar kalıyor