İstanbul'da DEAŞ grubu çökertildi

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonuda terör örgütü DEAŞ'ın 5 farklı uyruktan oluşan 25 kişilik "Jay" timi çökertildi. Jay timinin Türkiye'ye gelen militanlarının konaklama, barınma, sahte pasaport temini, her türlü lojistik ve finansal ihtiyaçlarını karşılayarak Suriye'ye geçişlerini sağladığı öğrenildi.

İstanbul'da DEAŞ grubu çökertildi
25 Kasım 2016 Cuma 22:31

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, DEAŞ terör örgütünün Türkiye'ye gelen militanlarının konaklama, barınma, sahte pasaport temini, her türlü lojistik ve finansal ihtiyaçlarını karşılayarak Suriye'ye geçişlerini sağlayan "Jay" yapılanmasına yönelik operasyon başlattı.

5 FARKLI UYRUKTAN 25 MİLİTAN 

İlk kurucusu "Jay" kod adlı bir terörist olduğu için bu ismi kullanan DEAŞ'lı teröristlere yönelik İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Aydın'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

12'si Rusya vatandaşı, 2'si Azerbaycan vatandaşı, 2'si Özbekistan vatandaşı, 1'i Tacikistan vatandaşı ve 8'i Türk vatandaşı olmak üzere 25 DEAŞ militanı gözaltına alındı. Jay kod adlı teröristin Suriye'deki kanlı çatışmalar sırasında öldürüldüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan DEAŞ'ın "Jay" timinin 23 üyesi tutuklanırken, 2 üyesi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ASKERİ VE LOJİSTİK MALZEMELER ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyonlarda, gözaltına alınan zanlılardan çok sayıda askeri nitelikli kamuflaj, çatışma bölgelerine gönderileceği anlaşılan ağrı kesici, etken maddesinde uyuşturucu (narkoz) bulunan ilaçlar ve silahlar ele geçirildi. 

     

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.