İl il milletvekili sayısı değişti - İşte illerin çıkaracağı yeni milletvekili sayısının listesi

Artış yapılan milletvekili sayısı nedeniyle YSK, il il milletvekili sayısını listeledi. Referandum nedeniyle milletvekili sayısı da değişti. Milletvekili sayısında en çok artış hangi ilde oldu, hangi illerde değişmedi? Bilgiler haberimizde...

İl il milletvekili sayısı değişti - İşte illerin çıkaracağı yeni milletvekili sayısının listesi
27 Temmuz 2017 Perşembe 13:02

16 Nisan'daki referandumunda evet çıkmıştı. Anayasa değişikliği referandumunun kabul edilmesi ile milletvekili sayısı da 600 oldu. Yüksek Seçim Kurulu'da (YSK) il il milletvekili sayısının yeni listesini oluşturdu. Listede en çok sayının 9 ile İstanbul'da olduğu görüldü. İstanbul'u ise Ankara izledi. 

Ankara'nın seçim bölgesi sayısı 3'e, Bursa'nınki 2'ye çıktı. İstanbul'da ise bir değişiklik olmadı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, illerin son sayımdaki nüfusuna göre milletvekili sayısı değişti.

İstanbul'un milletvekili sayısı, 88'den 97'ye, Ankara'nın 32'den 36'ya, İzmir'in ise 26'dan 28'e yükseldiği görüldü. İstanbul'da milletvekili sayıları, birinci bölge 34, ikinci bölge 29, üçüncü bölge ise 34 olarak yenilendi.

Antalya, Bursa, Gaziantep, Mersin, Kocaeli ve Şanlıurfa, ilk seçimde 2'şer milletvekili daha fazla çıkaracak.

Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Ordu ve Batman, milletvekili sayısı artan iller arasında yer aldı.

İŞTE YENİ İL İL MİLLETVEKİLİ SAYILARI


Etiketler; #milletvekili
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.