İETT'de sıkı denetim

İETT, kendisine ait İstanbulkart'ı başkasına kullandırarak usulsüzlük yapan 25 binin üzerinde kişiye işlem uyguladı.

İETT'de sıkı denetim
02 Ocak 2018 Salı 12:40

İETT, kendisine ait İstanbulkart'ı başkasına kullandıran 25 binin üzerinde işlem uygulayarak kartlarına el koydu.

İETT'nin, başkasına ait indirimli ya da ücretsiz İstanbulkart'ını kullanan kişilerle mücadelesi devam ediyor. Bu bağlamda Genel Müdürlük bünyesinde, önceki denetimlere ek olarak Ekim ayında da özel bir ekip oluşturularak usulsüzlüğün önüne geçilmeye çalışılıyor.

Sıkı denetimler sonucu usulsüz şekilde kullanıldığı belirlenen ve el konulan kart sayısında önemli artış kaydedildi. Kontroller sonucu geçen yıl 25 binin üzerinde kişinin kartına el konuldu.

Cezalar kart sahibine

Kartını başkasına kullandıran öğrenciye ilk seferinde bir aylık abonman ücreti tutarındaki 85, öğretmen ve yaşlılara ise 125 lira ceza uygulanıyor. Mavi kart, 65 yaş kart ve benzer kategorideki kartlar için ise 205 lira para cezası kesiliyor. İkinci kez kartı başkasına kullandırdığı tespit edilen kişi ise 250 lira ceza ödüyor.

Güvenlik görevlilerine kartı teslim etmek istemeyen ve zorluk çıkaranlar ise polise teslim ediliyor.

"Amacımız halkın hakkını korumak"

Denetim ekibinde yer alan güvenlik görevlisi Özkan Gündüz, yaptığı açıklamada, başkalarına ait kartları kullanarak kamuyu zarara uğratanlara izin vermeyeceklerini ve amaclarının halkın hakkını korumak olduğunu belirtti.

İndirimli ya da ücretsiz kart kullanan kişileri turnikelerin sinyal seslerinden tanıdıklarını, bu kişilerin fotoğraf ve kimlik bilgilerini kontrol ettiklerini belirten Gündüz, başkasına ait olduğunu tespit ettikleri kartları emanete aldıklarını dile getirdi.

Turnike önlerinde bekleyerek başkası için para karşılığında İstanbulkart'ı kullanan ve bu yolla gelir elde eden "korsan akbilcilere" de müsamaha göstermediklerini dile getiren Gündüz, geçen yıl 10'un üzerinde kişiye işlem uygulandığını ve bunlarla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.