HSYK ek ihtisas mahkemeleri belirledi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarla ilgili davalara bakan ağır ceza mahkemelerinin iş yükü yoğunluğu nedeniyle ek ihtisas mahkemeleri belirledi.

HSYK ek ihtisas mahkemeleri belirledi
07 Mayıs 2016 Cumartesi 13:27

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamına giren suçlarla ilgili davalara bakan ağır ceza mahkemelerinin iş yükü yoğunluğu nedeniyle ek ihtisas mahkemeleri belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan HSYK kararında, 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun uyarınca daireler arasındaki iş dağılımının HSYK tarafından belirlenebildiği hatırlatıldı.

Kararda, Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesinin "ihtisas mahkemesi" sıfatıyla uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve satışından açılacak davalara bakması nedeniyle, Ankara 4. Ağır Ceza ile Hakkari ve Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemelerinin, TMK kapsamına giren suçlara ilişkin davalara ihtisas mahkemeleri olarak bakmasının uygun görüldüğü değerlendirildi.

TMK kapsamına giren suçlara ilişkin davalara bakmak üzere Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesinin, daha önce belirlenen ihtisas mahkemelerine ilaveten ihtisas mahkemeleri olarak tespitine karar verildi.

(AA)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.