HSYK, 2 bin 745 hakim ve savcıyı görevden aldı

HSYK, 2 bin 745 hakim ve savcının açığa alındığını, 5 HSYK üyesininde üyeliğinin düşürüldüğünü açıkladı. Görevden alınan hakim ve savcıların FETÖ mensubu hakim ve savcılar olduğu belirtiliyor. Hangi daireden hakim ve savcılar açığa alındı? Detaylar haberimizde.

HSYK, 2 bin 745 hakim ve savcıyı görevden aldı
16 Temmuz 2016 Cumartesi 14:59

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), sabah acilen toplanmıştı. Yapılan toplantılar sonrasında HSYK, 2 bin 745 hakim ve savcıyı görevden aldı. FETÖ'ye bağlı olduğu belirtilen 2 bin 500 hakim savcı açığa alınırken, 5 HSYK üyesinin üyeliği düşürüldü.

Acil bir şekilde toplanan HSSYK, devrim niteliğinde bir karara imza attı. HSYK bünyesinde bulunan 5 üyenin üyeliğini düşürüken, 2 bin 724 hakim ve savcıyı da açığa aldı. 

Toplam 2 bin 745 hakim savcı açığa alındı 

HSYK 2. Dairesi 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli, yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldı.


İşte HSYK'nın görevden aldığı Hakim ve Savcıların İsim Listesi 


Etiketler; #fetö #hsyk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.