HDP'li Kürkçü'den akıl almaz tehdit!

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, terör örgütü PKK'yı destekleyen belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ertuğrul Kürkçü, asıl direnişin bundan sonra başlayacağını sözlerine ekledi. 1972'de HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü​ gazete manşetlerinde "Samanlık devrimcisi" olarak nitelendirilen Ertuğrul Kürkçü'nün yakalandığı yıllarda Ankara Çubuk yöresinin "Samanlıktan Kaldıramadım Samanı da Zühdü" türküsü akıllara hep o olayı getirmişti

HDP'li Kürkçü'den akıl almaz tehdit!
15 Eylül 2016 Perşembe 17:57

Kendi özsavunmalarını oluşturmaları gerektiğini vurgulayan HDP'li Kürkçü, asıl direnişin bundan sonra başlayacağını söyledi.

30 Mart 1972 tarihinde Tokat'ın Kızıldere Köyü'nde düzenlenen baskında, saklandığı samanlıktan sağ kurtulan tek isim Ertuğrul Kürkçü, küstahça tehditler savurdu. 

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, terör örgütü PKK'yı destekleyen belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

PKK medyasına konuşan Kürkçü, özsavunmaların oluşturulması gerektiğini, asıl direnişin bundan sonra başlayacağını söyledi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'ın mesajlarına vurgu yapan Kürkçü, "Bu açıdan özsavunmaya hem önem vermek hem de ciddiyetle yerine getirmek çok önemlidir. Çünkü bizleri savunacak bir kamu güvenliği mekanizması yoktur. Sayın Öcalan'ın da belirttiği gibi kendi özsavunmamızı oluşturmalıyız" şeklinde konuştu.

1972'de HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü gazete manşetlerinde böyle yer almıştı;



Ertuğrul Kürkçü, asıl direnişin bundan sonra başlayacağını sözlerine ekledi.
"Samanlık devrimcisi" olarak nitelendirilen Ertuğrul Kürkçü'nün yakalandığı yıllarda Ankara Çubuk yöresinin "Samanlıktan Kaldıramadım Samanı da Zühdü" türküsü akıllara hep o olayı getirmişti. 

İşte o türkü:

Samanlıktan kaldırmadım
Samanı da Zühtü
Ben sana kandım Zühtü
şimdi geldi sarılmanın 
Zamanı da Zühtü
Ben sana yandım Zühtü

Amanı da yandım Zühtü
Sesine de kandım Zühtü
Hele hele yandım Zühtü
Sazına da kandım Zühtü

Evlerine varamadım
Köpekten de Zühtü
Ben sana kandım Zühtü
Ben uçkuru çözemedim 
İpekten de Zühtü
Ben sana yandım Zühtü

Amanı da yandım Zühtü
Sesine de kandım Zühtü
Hele hele yandım Zühtü
Sazına da kandım Zühtü

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.