HDP'li Ayhan'a hapis cezası

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan için 5. Ağır Ceza Mahkemesince hapis kararı verildi.

HDP'li Ayhan'a hapis cezası
17 Temmuz 2017 Pazartesi 14:11

"Terör örgütünün  cebir, şiddet ve tehdit içeren eylemlerini meşru gösterecek ve övgü oluşturacak  şekilde açıklama ve paylaşımları" nedeniyle HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan için için açılan davada karar çıktı. 

5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya Ayhan katılmazken avukatlardan Sevda Çelik Özbingöl ile beraberindeki 5 avukat hazır bulundu. 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Ayhan'ın katılmadığı duruşmada  Avukat Özbingöl, müvekkilinin hafifletici sebeplerden faydalanmasını istedi. Talep mahkeme tarafından reddedildi. 

Sanık Ayhan'ı ''terör örgütü  propagandası'' suçundan bir yıl 3 ay hapse mahkum etti. 

Hapis cezasına çarptırılan İbrahim Ayhan 2015 yılında sosyal medya hesabından; Tunceli’de güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada öldürülen terör örgütü PKK’nın sözde Tunceli sorumlusu 'Baran Dersim' kod adlı İsmail Aydemir ile Suriye'nin Kobani'de DEAŞ ile çıkan çatışmada ölen Aziz Güler'in fotoğraflarını paylaşıp yorum yapmıştı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.