Hava durumu nasıl olacak? (İstanbul, Ankara ve İzmir)

Yağışlı havanın yurdu terk ettiği bu günlerde sıcaklıkların da aynı oranda artması bekleniyor. Yağışlı havanın tekrar geri gelip gelmeyeceğini merak eden vatandaşlar hava durumu tahminlerinden bilgi almaya çalışıyor. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? Hava durumu tahminlerine göre sıcaklıklar artıyor mu? Tüm detaylar haberimizde...

Hava durumu nasıl olacak? (İstanbul, Ankara ve İzmir)
29 Mart 2016 Salı 09:29

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uzun vadeli hava durumu tahminlerine göre bugün yurdun doğu kısımlarında yağışlı bir hava etkili olacak. yurdun diğer bölümlerinde sıcaklıkların artması ve güneşin yüzünü göstermesi beklenirken, yarından itibaren sıcaklıkların iyice yükseleceği ön görülüyor. Perşembe gününden itibaren yağışlı havanın yurdu tamamen terk edeceği bilgisi verilirken, hava durumunun da mevsim normallerinde seyredeceği belirlendi.

İSTANBUL’DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Bugün parçalı bulutlu bir havanın etkili olması beklenen İstanbul’da en düşük sıcaklık 5 derece, en yüksek sıcaklık ise 14 derece olacak. Sıcaklıkların giderek artacağı İstanbul’da uzun bir süre yağış olmayacağı belirlendi.
Yarın da parçalı bulutlu bir güne uyanacak olan İstanbul vatandaşı az da olsa güneşin yüzünü görecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre yarın İstanbul’da en düşük sıcaklık 7 derece, en yüksek sıcaklık ise 16 derece olacak. Perşembe gününden itibaren bulutlu havanın yerini güneşli havaya bırakacağı İstanbul’da sıcaklıkların 18 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

ANKARA’DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Geçtiğimiz hafta yağışlı havanın etkisi altına giren Ankara’da bugün parçalı bulutlu bir hava etkili olacak. En düşük sıcaklığın -2, en yüksek sıcaklığın ise 9 derece olarak belirlendiği başkentte sıcaklıkların ilerleyen günlerde 15 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.
Yarın da parçalı bulutlu bir havanın hakim olması beklenen Ankara’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre en düşük sıcaklık 3 derece, en yüksek sıcaklık ise 13 derece olacak. Yağışın şehri tamamen terk etmesiyle beraber sıcaklıkların da mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Hafta sonu 20 dereceye kadar yükselecek olan hava sıcaklığının yanı sıra bulutlar da şehri terk edecek.

İZMİR’DE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Adeta yaz esintilerinin yaşandığı İzmir’de sıcaklıklar 20 derecenin üzerini görmeye başlıyor. Bugün az bulutlu bir havanın etkili olması beklenen İzmir’de en düşük sıcaklık 8 derece, en yüksek sıcaklık ise 18 derece olarak belirlendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlerine göre yarın İzmir’de yine az bulutlu bir hava hakim olacak. En düşük sıcaklığın 11 derece, en yüksek sıcaklığın ise 21 derece olarak belirlendiği İzmir’de hafta sonuna kadar sıcaklıkların 23 dereceye çıkması bekleniyor. Yağışın uzun bir süre görülmeyeceği İzmir’de güneşli hava da yüzünü yakında gösterecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.