Hakkari'nin 25 bölgesinde sokağa çıkma yasağı

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 29 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında kent merkezi ve ilçelerine bağlı 25 bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedildi. İşte detaylar...

Hakkari'nin 25 bölgesinde sokağa çıkma yasağı
29 Mayıs 2017 Pazartesi 11:30

Hakkari'nin 25 bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Konuya ilişkin Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Merkez, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova İlçeleri sınırlarında bulunan 25 yerleşim biriminin 29 Mayıs- 12 Haziran 2017 tarihleri arasında yasak bölge ilan edildiğini duyuruldu.

Açıklamada, Hakkari sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, kentin  sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başladığı belirtildi. Bu sebeple belirtilen 25 bölgeye 29 Mayıs 2017 günü saat 00:00:01’den 12 Haziran 2017 günü saat 23:59:59’a kadar, “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiği ve söz konusu bölgelere izinsiz olarak girilmesinin yasak olduğu kaydedildi.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"İlimiz sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, İlimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız; ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.

Valilik Makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, Devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklama için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.