Gürcistan'dan Azerbaycan-Ermenistan çağrısı

Gürcistan'da 250'şer binden fazla etnik Azerbaycanlı ve Ermeni yaşadığı için Gürcistan Meclisinin internet sayfasından, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerginlikle ilgili Gürcü vatandaşlarından sakin olmalarını istedi.

Gürcistan'dan Azerbaycan-Ermenistan çağrısı
06 Nisan 2016 Çarşamba 11:08

Gürcistan'da nüfusun 5 milyona olduğu ve 250'şer binden fazla etnik Azerbaycanlı ve Ermeni yaşadığı için Gürcistan Meclisinin internet sayfasından Gürcü Hayali partisinin Milletvekilleri Azerbaycanlı Ali Mamedov ve Ermeni Ruslan Poğosyan ortak açıklama yaparak, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerginlikle ilgili Gürcü vatandaşlarından sakin olmalarını istedi.
Gürcistan meclisinin internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Gürcistan vatandaşlarını, özellikle Ermeni ve Azerbaycanlı kardeşlerimizi sakin olmaya ve bir arada barış içinde yaşamaya zarar verebilecek herhangi bir eylem veya beyanda bulunmaktan kaçınmaya çağırıyoruz. Gürcistan her zaman çok kültürlü zenginliği ve iyi komşuluk ilişkileriyle ön plana çıkmıştır. Bu geleneklerin korunmasına katkıda bulunmak herkesin görevidir." ifadesinde bulundu.
Azerbaycan bu sabah yaptığı açıklamada Ermenistan'la cephe hattındaki gerginliğin devam ettiğini, Azerbaycan'ın ateşkes mutabakatına uyduğunu fakat Ermenistan'ın ateşkes ihlali yaptığını duyurmuştu.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.