'Fındık ve çay' daire başkanlığı geliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 'fındık ve çelik daire başkanlığı' kurmaya hazırlanıyor.

'Fındık ve çay' daire başkanlığı geliyor
13 Haziran 2016 Pazartesi 08:39

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bazı birimlerinde yeni düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fındık ve çaya yönelik bir daire başkanlığının kurulmasının planlandığını kaydetti.

Bakan Çelik açıklamasında "Fındık sektörüne yönelik, üretim, tüketim, piyasa durumu, dış ticaret, fiyat değişimleri gibi tüm unsurlar takip edilmekte ve ilgili tüm birimlerle işbiliği içinde ortak çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Çelik, şunları kaydetti: "Bakanlığımızca fındık sektörüne yönelik, üretim, tüketim, piyasa durumu, dış ticaret, fiyat değişimleri gibi tüm unsurlar takip edilmekte ve ilgili tüm birimlerle işbirliği içinde ortak çalışmalar yürütülmektedir. Bakanlığımızın bazı birimlerinin yeniden yapılanmasına yönelik mevzuat çalışmaları devam etmekte olup, fındık ve çaya yönelik bir daire başkanlığının kurulması bu çalışma kapsamında değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verdi.

Bakan Çelik ayrıca, fındıkta alan bazlı gelir desteği uygulamasına 2015 yılı ürünü için de devam edileceğini, dekar başına 170 TL verileceğini ve destek ödemesinin 2016 yılının Haziran ayında yapılmasının planlandığını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.