FETÖ şüphelisi öğretmenden şok 'ByLock' savunması

OHAL kapsamındaki KHK ile kapatılan bir dershanede öğretmenli yapan FETÖ şüphelisinin verdiği ifade şaşırttı.

FETÖ şüphelisi öğretmenden şok 'ByLock' savunması
08 Mayıs 2017 Pazartesi 12:11

OHAL kapsamındaki Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan bir dershanede öğretmenlik yapan tutuklu şüphelinin ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde ilk FETÖ'nün haberleşme programı ByLock'un yüklü olmadığını söyleyen şüpheli öğretmen, daha sonra ifadesini değiştirdi. 

FETÖ'ye ait bir dershanede öğretmenlik yapan şüpheli İ.B, Bylock ile ilgili ifadesini değiştirerek uygulamanın telefona yüklendiğini ve şifreyle giriş yapıp öğretmen arkadaşlarıyla öğrencilerin dersleri hakkında konuştuğunu söyledi.

Kapatılan dershanede çalıştığı dönemde diğer öğretmen arkadaşlarının Bank Asya'nın durumunun kötü olduğunu, başka bankalardan kredi çekilip paranın Bank Asya'ya yatırılmasının kendilerine söylendiğini ifadesinde yer verdi.

Dershanede çalıştığı için örgüte ait bankada hesabının bulunduğunu aktaran İ.B, darbe girişimi sonrası banka kapandığı için hesabını kapatmadığını dile getirdi. 

İ.B, şu ifade de bulundu:

"Özel Zuhal Ortaokulunda çalıştığım süre zarfında Y. adlı Fen Bilgisi öğretmeni olan arkadaş bu programı telefonuma yüklemişti. Y. adlı şahıs bana e-okul adlı programı yükledi, bu programı yüklerken daha sonra gördüğüm kadarıyla ByLock adlı programı da yükledi. Bana 'e-okuldan bilgilendirme yapabilirsin, ByLock adlı program üzerinden de yazışabilirsin' dedi. ByLock adlı programda benim listemde Y. ve İ. adlı arkadaşlarım vardı. Y, programı kurduktan sonra bana programı kullanabilmek amacıyla bir şifre verdi. Ben de bu şifreyle giriş yaparak programa girdim. Y. ve İ. ile program üzerinden yazışma yaptığım oldu. Bu yazışmalar okul ve dershane ile ilgili yazışmalardı."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.