FETÖ'nün Emniyet yapılanmasına operasyon: 1013 gözaltı

FETÖ'nün Emniyet'teki mahrem yapılanmasına yönelik tüm yurttaki operasyonda, bin 13 kişi gözaltına alındı.

FETÖ'nün Emniyet yapılanmasına operasyon: 1013 gözaltı
26 Nisan 2017 Çarşamba 13:28

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet içindeki FETÖ yapılanmasına ilişkin en kapsamlı operasyon için düğmeye basıldı.

Türkiye genelinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, sabah saatlerinde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 

FETÖ'nün emniyet teşkilatı içindeki mahrem yapılanmasına yönelik 81 ilde düzenlenen operasyonlarda 3 bin 224 şüpheliden bin 13'ü gözaltına alındı.

''FETÖ'yü çökertmede en ödemli adım''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'yü çökertmede en ödemli adımın atıldığını belirterek yürütülen operasyonla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı;

“Bu sabah özellikle ortak yürüttüğümüz bir çalışma çerçevesinde emniyetimize maalesef sızmış ve emniyetimize dışarıdan adına mahrem imamlar dediğimiz de neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kurumlarını hiçe sayan kendi gündemini ve kendi taleplerini, kendi iddialarını dile getirmeye çalışan, bir yapıyı da hem açığa çıkartmanın hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı, bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapılan operasyonla gerçekleştirilmiştir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.