FETÖ'cü Kemal Batmaz'dan şok savunma: Tanımıyorum

FETÖ'nün darbe girişiminin sivil şüphelilerinden Batmaz ifadesinde, Adil Öksüz'ü tanımadığını ve birlikte yürüdükleri görüntülerin tamamının "Tesadüf" olduğunu belirterek kendini savundu.

FETÖ'cü Kemal Batmaz'dan şok savunma: Tanımıyorum
31 Mart 2017 Cuma 16:25

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde kilit isimle rol aldığı belirlenen sivil şüphelilerden Kemal Batmaz, örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" olduğu belirtilen Adil Öksüz'ü tanımadığını ve Atatürk Havalimanı'nda Öksüz ile yer aldığı kamera görüntülerinin ise tamamının "Tesadüf" olduğunu savundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin hazırlanan iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi.

Darbe girişimini Öksüz ile yönettiği tespit edilen, "3" numaralı şüpheli, Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü tutuklu Kemal Batmaz'ın ifadeleri de iddianamede yer aldı.

Buna göre, daha önce tanıdığı diğer şüphelilerden Harun Biniş ile "Kazan'a arsaya bakmaya gittiklerini" ileri süren Batmaz, daha sonra gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alındığı sırada elinde bulunan çantanın düştüğünü ve telefonun da çanta içerisinde olduğunu savunan Batmaz, telefonunda "ByLock" yüklü olmadığını ileri sürdü.

Adil Öksüz'ü tanımıyormuş

Akıncı Üssü'ne hiç gitmediğini ve burayı da bilmediğini öne süren Batmaz, Adil Öksüz'ü de tanımadığını iddia etti.

Batmaz, "Adil Öksüz'ün 11 Temmuz 2016'da ABD'ye gittiği uçakta kendisinin de bulunduğunun" sorulması üzerine bunun "Tesadüf" olduğunu öne sürdü.

Batmaz, 13 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'nda Öksüz ile beraber yürüdüğü, konuştuğu anlara ait güvenlik kamera kayıtlarındaki görüntüleri de "Tesadüf" olarak nitelendierek;

"Belki bir şey sormuştur. Konuştuğumuzu hatırlamıyorum. Bu görüntüler benim Adil Öksüz ile görüştüğümü göstermez. Bu bir tesadüftür, ben kendisini tanımıyorum. Darbeden sonra cezaevindeyken, hakkında basında haberler çıkınca kendisini tanıdım. Darbe öncesinde Adil Öksüz'ü tanımıyordum. Kendisiyle herhangi bir telefon ve e-mail irtibatı olamaz." savunmasını yaptı.

"Bu planlı değildir, tamamen tesadüftür"

"Öksüz'ün, 27 Aralık 2015'teki darbe toplantısının ardından 31 Aralık'ta İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, kendisinin ise 1 Ocak'ta ABD'ye gittiği" belirtilerek, "Öksüz'den bir gün sonra ABD'ye gidip, yine Öksüz'den bir gün sonra Türkiye'ye dönüşünün" sorulması üzerine Batmaz, "Bu planlı değildir, tamamen tesadüftür." dedi. Batmaz, 1 Ocak'ta ABD'ye gidip 5 Ocak'ta neden dönüş yaptığını hatırlamadığını öne sürdü.

"Öksüz'ün 17 Mart 2016'da ABD'ye gittiği ve 21 Mart'ta döndüğünün, kendisinin de 13 Mart'ta gidip 22 Mart'ta döndüğünün" ifade edilmesi üzerine de Batmaz, eşiyle tatile gittiğini, Öksüz'ün o dönemde ABD'de olduğunu yeni öğrendiğini iddia etti.

925 kez telefon görüşmesi

"Tanımıyorum" dediği Öksüz ile telefonda 925 kez görüşmelerinin tespit edildiği sorusu üzerine de "Hatırlamadığını" iddia eden Batmaz'ın, Öksüz'ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım ile 2010 yılından beri bin 100 telefon görüşmesi yaptığı kayıtlara geçti. Batmaz, Yıldırım'ı tanıdığını ancak Öksüz'ün kayınbiraderi olduğunu bilmediğini öne sürdü.

Kaynak:TRT Haber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.