Erdoğan'a suikast düzenleyen 11 darbeci asker yakalandı!

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde kaldığı otele yapılan suikastçilerden 11 daha yakalandı. İşte suikast girişiminde bulunan darbeci askerlerin isimleri...

Erdoğan'a suikast düzenleyen 11 darbeci asker yakalandı!
01 Ağustos 2016 Pazartesi 08:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'teki otelde suikast düzenleyen darbeci askerlerden 5'inin görüldüğü ihbarı üzerine Muğla'nın Ula ilçesinde bulunan Şirinköy Mahallesindeki su kanalına çok sayıda Jandarma özel harekat ekibi sevk edildi. Ekiplerin arama sırasında 'Teslim olun' çağrısı yapıldı.

Vali açıklaması

Operasyon sonucunda gece saatlerinde yakalanan  kişi için Muğla Valisi Amir Çiçek'ten açıklama geldi. Çiçek, açıklamasında şunları söyledi:

"Operasyon devam ediyor. 9 asker yakalandı, 2 tanesini de arıyoruz, havadan ve karadan sıkıştırıyoruz. Alan daraldı. Bu ekip 11 kişiydi. Bize gelen ihbarlarda 11 ihanet çetesi vardı. Bunlardan 9 tanesini yakaladık. Aldığımız ifadelerde de söylediler. Kendilerinde uzun namlulu silah yoktu. Tabanca vardı. Bunlar hiçbir yere kaçamazdı. Akşam 22.30 ihbar geldi ve operasyon başlatıldı. Operasyon devam ediyor. Yakalananlardan özel ifadeler alınıyor. Yakalandıkları yer ormanlık alan çok ağaç var. Bitki örtüsü çok sık. Bu fırsattan yararlanıp saklandılar. Bu bölgede vatandaşlar ihbar yönünden takdire şayandır. Vatandaşlarımız askerlerin bu bölgede yaşamalarına izin vermediler. Askerlere destek verdiler. Bunlara yiyecek vermediler. Bunlar yalnız kaldı."

Operasyon sırasında hiçbir çatışma olmadığını sadece uyarı ateşi açıldığını belirten Vali Çiçek, "Yakalanan askerlerin ifadelerini su aşamada açıklamak doğru olmaz. Bunlar suçludur. Soruşturma aşamasında bilgi vermek doğru olmaz. 15 Temmuz’dan bu yana kaçıp saklanıyorlar. Emniyet güçlerine teslim olmadılar. Sonuna kadar teslim olmamak için uğraştılar. Ama kaçacak bir yer olmadığı için yakalandılar. Biz kesin 12 kişi diyoruz. Ama bugün burada ihbarı aldığımız sayı 11’dir diğer kişi bu gruptan ayrılmış. Muğla turizm şehri. Bütün sahil şeridindeki yerlerimiz bu olaylardan etkilenmiştir. Ama güvenlik sorunu yoktur. Muğla hiçbir turizm kuruluşu bunlardan etkilenip rezervasyonları iptal etmemiştir. Bizde Yunanistan’a kaçtığı yönünde bilgi yok. Tur teknelerinde kimlik kontrolü yapıyoruz. Bu kadar güvenlik önlemi aldığımız yerde kaçmaları mümkün değil. Hepsinin kimlikleri belli. Eninde sonunda yakalanacaklar. İhbarların hepsini doğru gibi kabul settik. Bazı ihbarlar bize yardımcı oldu. Bazıları desteklemedi. Vatandaşlarını duyarlılığına teşekkür ediyorum." ifadesinde bulundu.

2 askerde sabah saatlerinde yakalandı

Yakalan 9 kişi helikopter ile Çetlibeli Jandarma Karakoluna götürülürken bu darbeci askerlerden birinin Binbaşı Şükrü Seymen olduğu belirtildi. Karakolda işlemleri biten askerler Muğla Emniyet Müdürlüğüne gönderildi. Yakalanan 9 darbeci askerden 4 tabanca ele geçirilirken birinin kayıp olduğu öğrenildi.
 

Suikast girişiminde bulunan darbeci askerlerin isimleri:

Binbaşı Şükrü Seymen
Yüzbaşı İsmail Yitğit
Yüzbaşı Ergün Şahin
Bahadır Sagun
Mehmet Öztürk
Üstteğmenler Murat Köse
Enes Yılmaz
Mehmet Demir
Muhammet Burak İpek

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.