Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı - 13 Haziran 2017

Diyarbakır'da 6 Haziran 2017 Salı günü başlatılan sokağa çıkma yasağı sona erdi. Diyarbakır Valiliği konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte detaylar...

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı - 13 Haziran 2017
13 Haziran 2017 Salı 10:35

Diyarbakır'da 6 Haziran günü başlatılan sokağa çıkma yasağı bugün sona erdi. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada 6 Haziran 2017 Salı günü saat 12.00'da başlatılan sokağa çıkma yasağının bugün 09.00 itibari ile sona erdiği kaydedildi. 

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Lice İlçesi mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon icra edilmiştir.

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Akçabudak Köyü, Örtülü Köyü, Ulucak Köyü, Saydamlı Köyü, Kılıçlı Köyü, Yorulmaz Köyü, Güldiken Köyü, Üçdamlar Köyü, Baharlar Köyü, Bayırlı Köyü, Hedik Köyü, Tuzlaköy Köyü, Yamaçlı Köyü, Kıralan Köyü, Dernek Köyü, Konuklu Köyü, Yünlüce Köyü ve Yaprakköy Köyü ile mezralarında 06 Haziran 2017 günü saat 12.00’dan itibaren geçerli olan sokağa yasağı, 13  Haziran 2017 Salı günü saat 09.00 itibariyle kaldırılmıştır.

Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.