Darbeci pilotların konuşmaları ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağına ve Külliye'ye yönelik verilen talimatlar ortaya çıktı. İşte kan donduran o talimatlar...

Darbeci pilotların konuşmaları ortaya çıktı
30 Ağustos 2016 Salı 08:10

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde havadan açtıkları bombalarla terör estiren darbeci pilotların konuşmaları ortaya çıkarıldı. Darbeci pilotların o gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağını önlemek ve halkın üzerine atılan bombalar için aldıkları emirler yaptıkları telsiz konuşmalarına ulaşıldı.
 
Ankara Kazan'daki Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda yapılan incelemelerde ortaya çıkan telsiz konuşmalarında darbe girişimi gecesi saat 00.17’de Akıncı Üssü'nden Kurmay Yüzbaşı Ahmet Tosun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını tarif ederek uçağın önlenmesi için Kurmay Yüzbaşı Oğuz Alper Emrah ile İlker Hazinedar'a talimat veriyor. Bu iki hain darbecide talimat üzerine füze yüklü F-16’larla harekete geçiyor. Ancak Isparta’da kule ile temasın kesilmesiyle geri dönen F-16’lar aldıkları talimat ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinde ses üstü alçak uçuş yaptıkları tespit ediliyor.

İşte darbeci Ahmet Tosun’un iki pilota talimatı:

FİLO (AHMET TOSUN): Anlaşıldı, önleyeceğiniz uçağı tarif edeceğiz, hocam gözlük kullanacaksınız, önleyeceğiniz uçağı tarif edeceğiz.

ŞAHİN 2 (OĞUZ ALPER EMRAH): Tamam.

FİLO (AHMET TOSUN): Hocam vereceğimiz uçak muhtemelen Cumhurbaşkanlığı uçağı forsu olacak kocaman bir uçak Cumhurbaşkanlığı forsu olan bir uçak

ŞAHİN 2 (OĞUZ ALPER EMRAH): Mutabık.

Akın Öztürk'ün damadıdan kan donduran talimat

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan halka yönelik vurma talimatını verenin ise eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı Yarbay Hakan Karakuş'un olduğu belirlendi. Karakuş’un Hava Pilot Üsteğmen Müslim Macit’e verdiği talimat ise şöyle:

ASLAN 6 (MÜSLİM MACİT): (İstenen vuruş noktaları) tekrar eder misiniz?

6 KULE (HAKAN KARAKUŞ): Yol kavşağı, camii önü.

ASLAN 6 (MÜSLİM MACİT): Söylenen iki hedef başarıyla vuruldu.

6 KULE (HAKAN KARAKUŞ): Anlaşıldı ellerinize sağlık.

Alçak uçuş talimatı
 

Külliye üzerinde alçak uçuş talimatını ise Kurmay Yüzbaşı Mete Kaygusuz tarafından Oğuz Alper Emrah'a şu şekilde verildi:

FİLO (MUSTAFA METE KAYGUSUZ): Aslan 4-2 numara kaçak sarayın koordinatını şahin 2 ye iletin yakıt bitene kadar MACH (ses duvarın geçerek) üstü geç üzerinden.

ŞAHİN 2 (OĞUZ ALPER EMRAH): Anlaşıldı.

Konuşmalarda ayrıca 47 polisin şehit olduğu Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne atılan bomba da telsiz konuşmalarına şu şekilde yansıyor:

ASLAN (İLHAMI AYGÜL): Emniyet çatışma bölgesine iki bomba atıldı MACH üstü geçiş için koordinat alabiliriz.



Kaynak: Sabah
 


Etiketler; #darbe girişimi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah sizi bildiği gibi yapsın.