Darbe girişimi gecesinin Whatsapp grubu yöneticileri tutuklandı

Darbe girişimi gecesinde İstanbul'daki önemli yerlere baskınları Whatsapp grubundan yöneten hain darbeci askerler tutuklandı.

Darbe girişimi gecesinin Whatsapp grubu yöneticileri tutuklandı
31 Ağustos 2016 Çarşamba 09:02

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Whatsapp'ta açtıkları bir gruptan darbeci askerleri yöneten kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Konya'da yakalandıktan sonra İstanbul'daki  Gazneli ve Kaya Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen kurmay albaylar Nebi Gazneli ve Müslüm Kaya ifadelerinde itirafta bulundu.

Darbe girişiminin İstanbul'daki Taksim, TRT, AKOM'a giden askerleri Whatsapp grubundan yönettiklerini itiraf eden darbeci askerler, 15 Temmuz'daki darbe girişimini vatan ve ülke için yaptıklarını ileri sürerken FETÖ üyesi olmadıklarını savcılık ifadelerinde söylediler. İtirafların ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen darbeci askerler 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırma' suçundan tutuklandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bakalım içeride kime mesaj atacaksınız.