CHP'den YGS mağdurları için yeni sınav teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) ilk kez uygulanan 9.45 kuralı nedeniyle mağduriyet yaşayan adaylar için kanun teklifinde bulundu.

CHP'den YGS mağdurları için yeni sınav teklifi
08 Mayıs 2017 Pazartesi 14:29

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 15 dakika mağduru olan öğrenciler için CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kanun teklifinde bulundu. YGS için başvurusunu ve gerekli ödemeyi usulüne uygun şekilde yaptığı halde sınava giremeyen adaylara yeni bir sınav yapılması için verilen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. 

Teklifte, 12 Mart 2017 günü gerçekleştiren YGS'ye katılmak üzere başvurusunu ve gerekli ödemeyi usulüne uygun şekilde yaptığı halde sınava giremeyen adaylar için ÖSYM tarafından 2017 yılı lisans ve ön lisans yerleştirme işlemlerinden önce ve bu yerleştirmelerde puanı esas alınmak üzere yeniden sınav düzenlenmesine yer verildi. Yapılması istenen sınavda her hangi bir ödeme talep edilmeyecek.

Yapılacak yerleştirmelerin usul ve esasları, ÖSYM tarafından 3 ay içinde çıkarılacak bir yönetmelik ile belirlenecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.