CHP'li Tanrıkulu'ndan şok Türkiye'ye yaptırım çağrısı

CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu, skandal bir çağrıya imza attı. Tanrıkulu, Avrupa'ya seslenerek Türkiye'ye yaptırım uygulamasını istedi.

CHP'li Tanrıkulu'ndan şok Türkiye'ye yaptırım çağrısı
06 Haziran 2017 Salı 09:54

CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu tarafından Alman dergisi Spiegel'de yer alan sözlerini  AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu anlattı. 

Alman siyasetini iyi bilen isimlerden biri olan Yeneroğlu, Tanrıkulu'nun sözlerini şu şekilde anlattı: "Türkiye'den muhalif politikacılar bu yüzden Ankara'ya karşı daha sert adımlar atması için Avrupa'ya çağrıda bulunuyor. Örneğin Sosyal Demokrat Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Avrupa'dan gelen ekonomik yaptırımların kesilmesi durumunda, Erdoğan'ın kendi icraatlarının bir karşılığı olacağını hissedeceğini, bunun neticesinde de kendine çekidüzen verebileceğini söylüyor ve 'Erdoğan başka dilden anlamaz' diyor."

Tanrıkulu'nun sözlerine tepki gösteren Yeneroğlu, CHP'li vekile "Dünyada sizin dışınızda bir milletvekilinin kendi anavatanı için ekonomik yaptırım talep ettiği ikinci bir örnek var mı?" diye sordu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.