CHP'li Gaytancıoğlu'ndan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları için soru önergesi

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, tüketici kredisi ve kredi kartı borçları için bankalara ne kadar faiz ödendiğine ilişkin soru önergesi verdi.

CHP'li Gaytancıoğlu'ndan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları için soru önergesi
20 Haziran 2017 Salı 12:09

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e soru önergesi verdi. Vatandaşların tüketici kredisi ve kredi kartı borçları için bankalara ne kadar faiz ödediğine ilişkin verilen soru önergesinde bankaların  tüketici kredisi kullanan vatandaşlardan enflasyon oranının çok üstünde faiz almasının mağduriyete neden olduğu vurgulandı. 

Gaytancıoğlu 2016 yılında yıllık TÜFE’nin %7’ye gerilediğini ancak tüketici kredisi faizlerinin %17,6 seviyelerinde olmasının vatandaşı mağdur ettiğini belirtti.

Gaytancıoğlu’nun verdiği soru önergesinin metni şu şekilde;

Aşağıda yer alan sorularımın Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebimi saygılarımla dilerim.

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu

Edirne Milletvekili

Ülkemizde yaşayan vatandaşların bir çoğu bankalar ve diğer finansal kuruluşlara borçlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Vatandaşlarımız bu borçların sonucunda ciddi bir miktarda da bankalara faiz ödemektedir. Bankalar tüketicilerden çok yüksek oranda faiz almaktadırlar. 2016 yılında yıllık TÜFE %7’ye gerilemiş olmasına rağmen tüketici kredisi fazileri %17,6 seviyelerindeydi.

Buna göre;

1. 2002 yılından bu yana vatandaşların tüketici kredisi ve kredi kartı borçları için bankalara ödediği  faiz miktarlarının yıllara göre dağılımı ve toplam faiz miktarı ne kadardır?

2. Tahsilat riski diğer kredi türlerine göre çok daha düşük olmasına rağmen bankaların tüketici kredisi kullanan vatandaşlardan yüksek faiz almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

3. Bankların tüketici kredisi kullanan vatandaşlardan enflasyon oranının çok üstünde faiz alması vatandaşları mağdur etmektedir. Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?


Etiketler; #CHP #kredi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.