CHP'den AYM'ye bir başvuru daha

CHP'den Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bir başvuru daha geldi. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşe, referandumun iptaline yönelik bireysel bir başvuruda bulundu.

CHP'den AYM'ye bir başvuru daha
04 Mayıs 2017 Perşembe 12:27

Refeandumun iptaline yönelik CHP'den AYM'ye bireysel başvuru yapıldı. Pekşen, "halk oylaması sürecinde seçme hakkı ve ifade özgürlüğünün açık şekilde ve ağır hukuka aykırı kararlarla ihlal edildiği" iddiasıyla, seçimin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

Pekşen, TBMM'deki basın toplantısında ise "16 Nisan'daki referandumda sandıklarda tespit edilen hukuksuzluğun, sahteciliğin, hukuk devletinde olmaması gereken şaibenin, lekenin bir şekilde örtbas edilmeye, gündemin başka konulara çekilmeye çalışıldığını" savundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.