CHP'de deprem: Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na gönderme

Referandumun ardından CHP'de Cumhurbaşkanı kurultayı ile ilgili kriz yaşanıyor. CHP Yalova Milletvekili İnce, "İstediğin zaman istediğin kişiyi genel başkan yardımcısı yapabiliyorken, Cumhurbaşkanı'nı istediğin kişiyi Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacaksın diye eleştirme hakkı yok." diyerek Kemal Kılıçdaroğlu, göndermede bulundu.

CHP'de deprem: Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na gönderme
05 Mayıs 2017 Cuma 11:41

CHP'de işler karışmaya başladı, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, basın toplantısı yaparak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. 

Kılıçdaroğlu'na diktatör göndermesinde bulunan İnce,  "Derhal seçimli olağanüstü ve tüzüklü kurultay yapılmalı. Kurultayın adı Cumhurbaşkanlığı kurultayıdır.  Televizyondan aday öğrenme dönemi kapanmıştır. Buna izin veremeyiz. "  dedi.

İnce, "Delegelerden korkmamalıyız. Bu delegeler geçmişteki kurultayımızda sayın Genel Başkan'a 1000'e yakın oy vermiştir. Kim seçilirse seçilsin onun etrafında kenetlenmek zorundayız. Kimseyi kapının önüne koymaya hakkımız yoktur. Bir lider taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır. Ben aday değilim ama adayı ben belirlerim demek, seçim kazanamam demektir. Bu bile tek başına değişimin acil bir ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Olağan kurultay diyerek, 8 aya yayarak tartışmayı kapatmaya çalışmayın. CHP'nin yeni iddialara ihtiyacı vardır. Zamana yayarsanız, yöneten olmaktan çıkar, zamanın yönettiği kişi olursunuz. Toplayın olağanüstü kurultayı bu işi bitirin. Bazı renklerimizi daha kalın çizmeliyiz. " sözleriyle açıklamasına devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.