CHP, AİHM'ye başvurdu

CHP'li vekil Musa Çam, 16 Nisan'daki referandum sonuçları için bu kez de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) itiraz başvurusunda bulundu.

CHP, AİHM'ye başvurdu
28 Nisan 2017 Cuma 12:11

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) 16 Nisan'da yapılan halk oylaması için itiraz başvurusunda bulundu. Anayasa değişikliği referandum sürecinde ve sonrasında yaşanılanların özetlendiği başvuru da Çam, bir de iddia da bulundu. Çam, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan çok sayıda KHK ile hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı bir ortamda gerçekleştirildiğini savundu.

18 maddelik olarak hazırlanan anayasanın aslında 72 maddeyi kapsadığını vurgulayan Çam,  kuvvetler ayrılığı rejiminin fiili ve hukuki olarak sona erdirildiğini vurguladı. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 7 yıl önce
Orda da sonuç alamasa acaba nereye gidecek.