Bütçe görüşmelerine pazar ayini arası

HDP'nin Ermeni kökenli İstanbul milletvekili Garo Paylan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde, pazar günü dini inancı gereği katılacağı pazar ayini nedeniyle komisyona ara verilmesini istedi.

Bütçe görüşmelerine pazar ayini arası
13 Şubat 2016 Cumartesi 10:03

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alıp konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ermeni kökenli İstanbul Milletvekili Garo Paylan, bütçe görüşmelerinin pazar gününün de devam edeceğini belirtti. İnancı gereği pazar günleri yapılan pazar ayinine katılacağını söyleyen Paylan, pazar günü bütçe görüşmelerine ara verilmesini istedi. 


İstanbul Milletvekili Goran Paylan görüşmelerde söz alarak, "Mübarek cuma varsa, benim de mübarek pazarım var. Pazar ayini için pazar günü saat 10.30 ile 12.00 arasında çalışmalara ara verilmesini istiyorum. Siz cuma günü nasıl ara veriyorsanız, ben de istiyorum. Sizin cuma ibadet hakkınız varsa benim de ibadet hakkım var" dedi. Paylan'ın bu önerisine Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'ten olumlu cevap geldi. Bilgiç, pazar günü o saatlerde komisyonun çalışmayacağını belirtti.

HDP’li Paylan, toplantı çıkışında yaptığı açıklamada, "Genel kurulun da pazar günü çalıştığı günlerde yine bu konuyu gündeme getirerek ayin arası talep edeceğiz" dedi.

Paylan, Necati Bey Caddesi’ndeki Ortadoks Kilisesi’ne gideceğini ve pazar ayinini burada gerçekleştireceğini söyledi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.