Beratcan cinayetinde son dakika Türkan karakütük hakkında yakalama kararı

Beratcan cinayeti soruşturmasında Anadolu 2. Sulh Ceza Mahkemesi anne Türkan Karakütük'ü serbest bırakmıştı. Savcılığın bu karar itirazı sonrası, Anadolu 3. Sulh Ceza Mahkemesi itiraz talebini değerlendirdi ve anne Türkan Karakütük'ün tutuklanma talebiyle yakalanması kararını verdi.

Beratcan cinayetinde son dakika Türkan karakütük hakkında yakalama kararı
30 Mart 2016 Çarşamba 21:00

Türkiye'nin konuştuğu Beratcan cinayetinde sıcak bir gelişme yaşandı. Beratcan'ın katil zanlısı Ersin Kaşıkçı ile annesi Türkan Karakütük hakkında tutuklama kararıyla mahkemeye sevkedilmiş, katil zanlısı Ersin Kaşıkçı tutuklanmış, anne Türkan Karakütük serbest bırakılmıştı. Bu durumun üzerine soruşturma savcısı anne Türkan Karakütük'ün serbest bırakılmasına itiraz etti ve kararı veren Anadolu 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, "tutuklamaya yönelik yakalama kararı" çıkarılmasını talep etti.

Anadolu Ceza hakimliği kararı reddetti ve savcılık tarafından verilen dilekçeyi bir üst mahkeme olan Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdi. Burada savcılık tarafından gelen dilekçeyi inceleyen 3. Sulh Ceza Hakimliği, savcının "tutuklamaya yönelik yakalama kararı" talebine olumlu yanıt verdi ve anne Türkan Karakütük'ün tutuklanmaya yönelik yakalanması kararını verdi. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Allah sizi bildiği gibi yapsın.