Başbakanlık'tan şehit isimlerine düzenleme

Başbakan Binali Yıldırım'ın imzaladığı genelge ile şehit isimlerinin kullanılması ve şehit yakınlarına yapılacak yardımlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın koordinasyonunda olacak.

Başbakanlık'tan şehit isimlerine düzenleme
28 Aralık 2016 Çarşamba 15:59

15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların yakınlarına yapılacak yardımlar ile mahalle, meydan ve benzeri yerlere şehitlerin isimlerinin verilmesi çalışmalarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yönetecek. Böylece, her isteyenin istediği yere şehitlerin ismini vermesinin de önüne geçilecek.

Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla yayımlanan genelgeyle, 15 Temmuz Darbe Girişimi, terörle mücadele ve ülke savunmasında şehit olanların isimleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın koordinasyonunda mahalle, meydan ve benzeri yerlere verilebilecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar şehit yakınlarına yapacakları ayni ve nakdi yardımlar ile şehit isimlerinin verilmesi işlemleri bakanlığın koordinasyonunundan geçtikten sonra uygulamaya sokulacak.

15 TEMMUZ SONRASI ARTTI

Şehitlerin isimleri parklara, köprülere, okullara, yeni açılan bir çok yere verilmeye başlandı. Hatta 15 Temmuz gecesinde Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit düşen Ömer Halisdemir'in ailesi bir süre önce oğullarının ismi ve fotoğrafını izinsiz kullananlar hakkında yasal yollara başvurucaklarını açıklamıştı. Karışıklığın önüne geçmek, hepsini tek bir çatı altında toplamak için Başbakan Binali Yıldırım talimat verdi.

ARTIK İSTEDİKLERİ YERE İSİM VEREMEYECEKLER

Yıldırım'ın imzaladığı genelgeye göre kurumlar istediklere yere şehitlerin ismini veremeyecek. Genelgede, mahalle, meydan, bulvar, cadde, sokak, havalimanı, park, askeri birlik, karakol ve benzeri yerlere şehitlerin isimlerinin verildiğine dikkat çekildi. Bundan sonra isimlerinin verilmesiyle ilgili işlemlerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın koordinasyonuyla gerçekleştirileceği belirtildi.

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEK

Genelge, sadece 15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olanları kapsamıyor, terörle mücadele ve ülke savunmasında şehit olanlar da bu kapsama alındı. Üstelik genelge ile şehit yakınlarına yapılan yardımlar da bakanlığın koordinasyonuna alındı.

Destek amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar tarafından konut, arsa, kooperatif hissesi, devre mülk ve otomobil gibi ayni ve nakdi yardımlar yapılıyordu. Artık bu işleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yürütecek. Koordinasyonu da yürütecek olan bakanlık, şehit yakınlarına yönelik sosyal hizmet ve yardım faaliyeti yürütme, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında iş birliğini sağlayacak.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.