Bakan Yılmaz'dan öğretmen alımı için açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'taki bayramlaşma programında öğretmen alımı ve bakanlıktan ihraç edilen öğretmenler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Yılmaz'dan öğretmen alımı için açıklama
14 Eylül 2016 Çarşamba 18:03

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından Kale Çay Bahçesi'nde düzenlenen bayramlaşma programındaki konuşmasında meslekten ihraç edilen öğretmenler ile alımı yapılacak öğretmenler için açıklamada bulundu. Bakan Yılmaz konuşmasında '70 bin öğretmen'in yeni eğitim öğretim yılında çalışmaya başlayacaklarını açıkladı.

Eğitimi ülkeye yapılan yatırım olarak değerlendiren Bakan Yılmaz yaptığı açıklamada FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ilişiği kesilen ve alımı yapılan öğretmenler hakkında şöyle konuştu:

"28 bin 163 öğretmenin bakanlığımızdan ilişiği kesildi. Başka ne oldu, yaklaşık 20 binin üzerinde de öğretmeni açığa aldık, onlar hakkında da inceleme devam ediyor. Toplam 50 bine yakın. Ancak bizim norm fazlası 41 binin üzerinde öğretmenimiz vardı. Ne demek norm fazlası, bizim öğretmenimiz fakat etkin olarak değerlendiremiyoruz. Dolayısıyla norm fazlası 41 bin öğretmenimizle birlikte geçen şubatta aldığımız 30 bin öğretmenimiz vardı, onlar da bu eğitim-öğretim yılında başlayacaklar. 40 bin norm fazlası, 30 bin yeni aldığımız öğretmen 70 bin. Dolayısıyla ayrılandan daha fazla öğretmen 2016-2017 eğitim-öğretim yılında eğitim programımıza dahil olacaktır. Bu arada 20 bin öğretmeni de tekrar milli eğitim camiasına, ailesine, kurumumuza kazandırmak için de mülakatlar, çalışmalar devam ediyor. 40 bin norm fazlası öğretmenimizi etkin kullanacağız, şubatta atadığımız 30 bin öğretmenimizi göreve başlatacağız ve 20 bin öğretmenimizi de inşallah ekim ayı içerisinde mülakatları tamamlanırsa göreve başlatacağız. İstiyoruz ki eğitimde en ufacık bir sıkıntı olmadan bu dönemi atlatalım."

FETÖ okulları Türkiye Maarif Vakfı'na devredilecek

Konuşmasında yeni kurulan Türkiye Maarif Vakfı içinde açıklamada bulunan İsmet Yılmaz, 15 ülkede MEB'e bağlı olan 65 okulun vakfa devredileceğini bildirdi. Bakan Yılmaz, sadece bu okulların değil Fetullahçı Terör Örgütü'ne de (FETÖ) bağlılığı bululan yurtdışındaki okullarında vakfa devredilmesi plandığını vurgulayarak "Kendi ülkesinin değerlerine ihanet etmiş yapının da yurt dışında olan okulları o devletler tarafından 'bunlar tarafından sürdürülmesine değil de Türkiye Cumhuriyeti Devleti veya hükümeti tarafından sürdürülmesini kabul ediyoruz' diyenler yine orada okulu da alacaklardır ve Türkiye Maarif Vakfıyla devam edecek inşallah." ifadesinde bulundu.

Yeni açaılan 860 özel okul sayısı daha da artacak

Mesleki ve teknik eğitime giden öğrencilerin desteklendiğini belirten Bakan İsmet Yılmaz, "Eskiden organize sanayi bölgeleri içerisinde açılan mesleki ve teknik eğitime giden öğrencileri destekliyorduk. Şimdi organize sanayi bölgeleri dışında açılan mesleki ve teknik eğitime giden öğrencileri de eğitim konusuna bağlı olarak öğrenci başına 4 bin 270 lirayla, 6 bin 675 lira arasında destek veriyoruz. İstiyoruz ki eğitimin istihdamla bağı kurulsun, okulu bitirenler işsiz kalmasın." diye konuştu.


Etiketler; #öğretmen #meb
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.