Avrupa basını Demokrasi ve Şehitler Mitingini böyle gördü

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen ve milyonlarca vatandaşın katıldığı Demokrasi ve Sehitler Mitingi Avrupa basınında geniş yankı buldu. Avrupa'nın en önde gelen haber siteleri Yenikapı'da düzenlenen miting ile ilgili birbirinden çarpıcı haber başlıkları girdi. İşte CNN, İndependent, Routers, İngiliz Times, La Monde, Bild gazetesinin demokrai mitingi ile ilgili haber başlıkları sayfamızda.

Avrupa basını Demokrasi ve Şehitler Mitingini böyle gördü
08 Ağustos 2016 Pazartesi 10:59

Dünyanın en çok okunan haber sitelerinden birisi olan BBC, dün İstanbul'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitleri Mitingi ile ilgili yapıtğı haberde çok ilginç bir başlıkla okuyucularına mitingi duyurdu. Milyonlarca kişinin katıldığı mitinge bakış açılarını belli eden Avrupa Basını birkez daha Batının iki yüzlülüğünü gözler önüne serdi. Avrupa'da hatta dünyada en çok okunan haber sitelerinden birisi olan BBC, Yenikapı'da düzenlenen miting ile ilgili yaptığı haberin başlığında, 'Erdoğan, idamın geri gelmesini destekliyor' şeklinde atıp yapılan mitingde ön plana sadece idamı çıkardı. 

İndependent gazetesi verdiği haberde, CHP ve MHP liderlerinin mitingde yer aldığını hiç bir şekilde haberlerine yanstımadı. 'Başarısız darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek gösterileri doruğa ulaştı' diyen İndependent, 5 milyon kişiyi 'yüzbinler' şeklinde ifade etti.

Reuters haber ajansı, Yenikapı'da yapılan miting ile ilgili darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güç gösterisi yaptığına işaret eden bir başlıkla duyurdu.

ABD'nin önde gelen haber ajansı Wall Street Journal, miting haberi için "Türkler engellenen darbe girişimini kutlamak için toplandı" başlığını kullandı.

İngiliz Times gazetesi, İstanbul Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni aktardığı haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yeni Türkiye'yi inşa etmeye başlamayı hedeflediğini belirtti.

Fransa'nın aşırı sağcı gazetesi Le Figaro, mitinge katılan 5 milyon kişiyi görmezden gelerek, haberi "Bir kaç bin kişi toplandı" şeklinde servis etti.

Fransız gazete Le Monde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın idamla ilgili sözlerini öne çıkardı. Le Monde, sadece Türk bayrağının dalgalandığına vurgu yaparak, idam cezasının geri gelebileceğini yazdı.

Fransız gazetesi L'Express de mitingi sadece idam üzerinden vererek şaşırtmadı. L'Express'in haberinde, "Yüz binlerin toplandığı mitingde, idam cezası konuşuldu" ifadeleri yer aldı.

Bild gazetesi internet sitesinde “darbe karşıtı protestoda yüz binler Erdoğan tezahüratında bulunuyor” üst başlığı ile haberi girdi.

Alman Rheinische Post gazetesi ise yüz binlerce insanın “başkomutanın” davetine icabet ettiğini yazarak, organizasyonun bu zamana kadar İstanbul'da yapılan “en büyük miting” olduğunu vurguladı.

İsveç devlet televizyonu SVT, tarihi buluşmayı izleyicilerine “Erdoğan' için dev miting” sözleriyle duyurdu.

France 24 haber kanalı da "Yüzbinlerce Türk, Erdoğan'ı desteklemek için İstanbul'da" başlığı ile verdiği haberde, halkın Erdoğan'ın çağrısıyla darbe girişimine tepki göstermek için bir araya geldiğini kaydetti.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.