Ankara'daki terör saldırısı için medyaya 'Yayın Yasağı' uyarısı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör saldırısı soruşturması için "Basın yayın organlarının soruşturmanın gizliliğine riayet hususunda daha sorumlu ve hassas davranmaları yasal ve vicdani gerekliliktir" açıklaması yaptı.

Ankara'daki terör saldırısı için medyaya 'Yayın Yasağı' uyarısı
16 Mart 2016 Çarşamba 14:10

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da meydana gelen terör saldırısının soruşturulmasında gizli kalması gereken birçok bilginin basın yayın organlarınca kamuoyuyla paylaşılmasından dolayı yazılı açıklama yaptı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 13 Mart 2016'da Kızılay'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü belirtilerek, "Başsavcılığımızın ısrarlı talebine rağmen birçok basın yayın organı tarafından bu olayda da sorumsuzca davranılarak olayın aydınlatılması açısından gizli kalması gereken birçok bilgi kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bunca sorumsuz yayına rağmen Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Ankara Emniyet Müdürlüğünün ilgili birimleri tarafından mesai kavramı gözetmeksizin sürdürülen çalışmalarla kayda değer mesafe alınmıştır.Ancak olayın kimler tarafından ve ne şekilde gerçekleştirildiğine dair ayrıntılı açıklama yapılabilmesi için zamana ihtiyaç vardır. Bu sebeple basın yayın organlarının soruşturmanın gizliliğine riayet hususunda daha sorumlu ve hassas davranmaları yasal ve vicdani gerekliliktir." denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.