Ankara dahil 6 ilde FETÖ operasyonu: 13 öğretmene gözaltı

Zonguldak merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda, "ByLock" kullandıkları iddiasıyla daha önce meslekten ihraç edilen 5'i kadın 13 öğretmen gözaltına alındı.

Ankara dahil 6 ilde FETÖ operasyonu: 13 öğretmene gözaltı
19 Nisan 2017 Çarşamba 15:59

Zonguldak merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen 5'i kadın 13 öğretmen gözaltına alındı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla daha önce meslekten ihraç edilen öğretmenlere yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Zonguldak, Isparta, Osmaniye, Niğde, Ankara, Kayseri'de eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 8, Isparta'da, Kayseri, Niğde, Osmaniye ve Ankara'da birer kişi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan M.G, Y.Ö.K, U.A, E.H.N, A.G, F.P, S.S, Y.K, F.Ç, A.S.U, H.H, E.B. ve R.Ç. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.