Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Saldırı, İzmir’e değil, 81 ilimize karşı yapılmış terör saldırıdır. "

Adalet bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'de gerçekleşen menfur terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ saldırının yalnızca İzmir'e değil, Türk milletine karşı ve sadece İzmir’e değil, 81 ilimize karşı yapılmış terör saldırısı olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Saldırı, İzmir’e değil, 81 ilimize karşı yapılmış terör saldırıdır. "
06 Ocak 2017 Cuma 14:35

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir'de Adliye'ye yönelik terör saldırısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 05 Ocak 2017 saat 16.00 sularında İzmir ilimiz Bayraklı Adliyesi C Blok giriş kapısında meydana gelen terör saldırısında 1 polis ve 1 adliye çalışanı şehit oldu. Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in teröristlere karşı gösterdiği kahramanlık, büyük bir facianın önledi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Bozdağ, "Adalet Sarayı’na  dönük olarak gerçekleştirilmiş olsa da bu saldırı bütün Türkiye’ye karşı, Türk milletine karşı ve sadece İzmir’e değil, 81 ilimize karşı yapılmış terör saldırıdır."  dedi.

Şehit Polisimiz büyük bir faciayı önledi

Adaklet Bakanı Bekir Bozdağ, İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısı girişimini engelleyen polis memuru Fethi Yekin'in büyük bir faciayı engellediğini ifade etti. Bakan Bozdağ, "Polis Memuru Fethi Sekin gerçekten çok büyük bir kahramanlık göstermek suretiyle adeta kendisini feda ederek, pek çok insanımızın belki de şehit olmasına, yaralanmasına yol açacak büyük bir felaketin önüne geçmiştir. Bu vesile ile şehit polis memurumuz  Fethi Sekin’i ve yaralı polis memurlarımızı, onların şahsında bütün emniyet, asker teşkilatımızı hasılı terörle mücadele eden bütün güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Milletimiz onlara şükran borçludur. Polisimizin, askerimizin ve tüm güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi teröristlerle bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir." dedi.

Saldırı Türk milletine yapılmıştı

Türkiye'ye yönelik terör saldırılarının arttığına dikkat çeken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Menfur terör saldırısı her ne kadar İzmir Adalet Sarayı etrafında ve Adalet Sarayı’na dönük olarak gerçekleştirilmiş olsa da bu saldırı bütün Türkiye’ye karşı, Türk milletine karşı ve sadece İzmir’e değil, 81 ilimize karşı yapılmış terör saldırıdır. " dedi.

Teröre karşı mücadeleden asla vazgeçilmeyeceğini belirten Bozdağ, "Terör saldırıları ülkemizin huzurunu milletimizin birliğini ve barış içinde yaşamasını, kardeşlik hukukunu asla yok edemeyecektir. Bu terör saldırısını yapanlar, yaptıranlar ve onlara bu taşeronluk görevini veren kirli ve karanlık güçler çok iyi bilmelidir ki; Tükiye’yi ve Türk Milletini terörle etkin ve kararlı mücadeleden asla vazgeçiremeyeceklerdir. Bu tür saldırılar devletimizin, güvenlik güçlerimizin, hükümetimizin terörle etkin ve kararlı mücadelesinde asla bir zaafa yol açmayacak, mücadele daha da etkinleştirilerek, daha da kararlı bir şekilde devam edecektir." şeklinde konuştu. 

Teröristlerin Kimliği Belli Oldu

Terör saldırısı ile ilgili 18 gözaltı olduğunu ifade eden Bekir Bozdağ, saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliğinin belli olduğunu söyledi. Bozdağ, "Eylem sırasında yaralanan 9 vatandaşımızdan 2’i ayakta tedavi edilerek, taburcu edilmiştir. Kalan 7 vatandaşımızın tedavisi devam etmektedir. Hiçbirinin hayati tehlikesi söz konusu  değildir.  Hastanede tedavisi süren yaralılarımızdan 3’ü avukat, 2’si polis, 2’si de sivil vatandaşımızdır. Yaralılarımıza tekrar acil şifalar diliyorum. Şu ana kadar soruşturma bütün boyutlarıyla Cumhuriyet Başsavcılığı ve kolluk güçleri tarafından yürütülmektedir. Savcılığımızdan edindiğimiz bilgiye göre şu an itibariyle 18 gözaltı yapılmıştır. Saldırıyı yapan teröristlerin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Ancak şu anda kimlik bilgilerini açıklamıyoruz, hem soruşturmanın selameti bakımından, hem de bu teröristlerle irtibatta bulunan ve yardım yataklık eden diğer bağlantılarının tespiti bakımından bunların şu aşamada kimliklerini açıklamıyoruz. İlerde bunlar ortaya çıktıkça bunların kimlikleri de elbette kamuoyu ile basınımızla paylaşılacaktır." dedi.

Saldırıyı PKK gerçekleştirdi

Terör eylemini gerçekleştiren terör örgütünün belli olduğunu ifade eden Bekir Bozdağ, "Şu anda elde ettiğimiz bütün bilgiler eylemi gerçekleştirme talimatını veren terör örgütünün bölücü terör örgütü PKK olduğunu göstermektedir. Teröristlerin de bölücü terör örgütü PKK’nın teröristleri olduğunu göstermektedir. Bunda şu anki deliller çerçevesinde herhangi bir tereddüt ve şüphe yoktur. Bunu özellikle ifade etmek isterim. Tabie ylemin eylemin Adliye’de, İzmir’de olması buna birileri farklı mesajlar yüklemek isteyebilir. Çok net ifade etmek isterim terör örgütlerinin amaçları, gerekçeleri, eylem türleri, eylem yerleri ne olursa olsun hepimiz biliyoruz ki bu terör örgütleri insanlığın düşmanıdır, huzurun düşmanıdır, barışın düşmanıdır, kardeşliğin ve birliğin düşmanıdır. Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütleri insanlığa, huzura, barışa fayda sağlamamıştır. Birliğe, dirliğe fayda sağlamamıştır, her daim zararın en büyüğünü vermiştir ve bunları yok etmek içi mücadele etmiştir. Bu nedenle bu saldırının İzmir’de yapılmış olması, sadece İzmir’e dönük bir saldırı olarak görmek fevkalade yanlış olur. Türkiye’nin 81 iline dönük, hepimize dönük, 79 milyon vatan evladına dönük bir terör saldırısıdır. Terörün dini, dili, rengi, milliyeti, vatanı olmaz, terör terördür, terörist teröristtir eylemlerinin farklılığı, yerleri bunların bu vasıflarını ortadan asla kaldırmaz, kaldırmasını da mümkün değildir." açıklamasında bulundu.

DAEŞ, FETÖ, PKK vardiyalı terör eylemi düzenliyor

DAEŞ, FETÖ ve PKK'nın birlikte hareket ederek vardiyalı sistem ile terör eylemi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Bakan Bozdağ, "Türkiye’de dün sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi pek çok terör örgütü vardiyalı terör eylemleri yapmakla hedeflerine ulaşacağını hesap ediyorlar, onları kullanan dış güçler de bu suretle hedeflerine ulaşacaklarını düşünüyorlar. PKK eylem yapıyor o bırakıyor sonra bakıyorsunuz arkasından DEAŞ terör örgütü bir eylem yapıyor, o bırakıyor bakıyorsunuz FETÖ terör örgütü bir eylem yapıyor. Adeta vardiya usulu yapıyorlar, kaç vardiya çalışırlara çalışsınlar, dayanışma içinde olsunlar, bazen görüntüde eylemi yapan örgüt terör örgütü, ona lojistik destek sağlayan diğer terör örgütleri olsun bazen DEAŞ, bazen FETÖ ve onlara lojistik destek sağlayan başka terör örgütleri veya gizli yapılar olsun kim olursa olsun Türkiye bunlarla baş edecek güce kudrete sahiptir. Bundan sonraki mücadelesi de kararlı bir şekilde devam edecektir. Türkiye’nin hem ülke içindeki, hem ülke dışındaki terörle mücadelesi sürecektir. Hem de artarak sürecektir, onların eyleme geçmesini beklemeden onların inlerinde başına çökerek devam edecektir. İnlerine girilecek nerede terörist, terör örgütü bulunursa tereddütsüz imha edilecektir. Türkiye bu noktadaki kararlılığını terör bitene kadar devam ettirecektir. dedi.

Şehitlerimizin İsimleri Yaşatılacak

Bakan Bozdağ, İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısını engelleyen şehit Fethi Yekin ve adliye çalışanının isminin yaşatılacağını söyledi. Bozdağ, "Yani bu büyük planı Fethi Sekin cesaretiyle, kahramanlığıyla mücadelesiyle ve şahadeti göze alan anlayışıyla önlemiştir. Onun için hepimiz şükranız. Allah tekrar gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet eylesin bunlar diridir zaten biz öyle olduğuna inanıyoruz. İnancımız gereği ama onların isimlerini yaşatmak da bizim vazifemizdir. Dün Sayın Başbakanımızda bu konun değerlendirilmesini ifade ettiler. Biz de biraz önce sayın başsavcımızla, valimizle ve adliyedeki diğer arkadaşlarımızla bunun değerlendirmesini yaptık onun ismini yaşatmak bizim vazifemizdir. Değerlendirecek arkadaşlarımız nereye, nasıl verileceğiniz ona göre ismini bir yere vermek suretiyle yaşatacağız bunu kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.