ABD'den Gülen'i iade talebine ilişkin açıklama

15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlardan sonra Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili resmi başvurular başladı. ABD, talebin incelendiğini belirtti.

ABD'den Gülen'i iade talebine ilişkin açıklama
20 Temmuz 2016 Çarşamba 08:00

Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili resmi başvuru ABD'li yetkililere ulaştı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, konuya ilişkin açıklamasında ABD yönetiminin askeri darbe girişiminin araştırılması için gerekli tüm yardımlarda bulunacağını ifade etti.

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin, Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin arkasındaki isim olduğunu söyledikleri Gülen'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili başvurunun değerlendirmeye alındığını açıkladı. 

Earnest, ABD yönetiminin askeri darbe girişiminin araştırılması için gerekli tüm yardımlarda bulunacağını kaydetti. ABD Başkanı Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gülen'in durumunu görüştüklerini de belirten Earnest, Türkiye'nin elektronik ortamda ABD'ye ulaştırdığı iade talebinin yetkililer tarafından incelendiğini belirtti. Earnest, Gülen'in iade talebinin iki ülke arasındaki 'iade anlaşması' kapsamında değerlendirildiğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.